Sakarya'da sahte para ve dolandırıcılık operasyonu, 4 kişi tutuklandı

Düzenleyen:
Sakarya'da sahte para ve dolandırıcılık operasyonu, 4 kişi tutuklandı

YAŞAM Haberleri

Sakarya'da bir otomobilde sahte olduğu değerlendirilen bin 41 adet 100 dolarlık banknot ele geçirilmesiyle ilgili adliyeye sevk edilen 2'si yabancı uyruklu 4 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince TEM Otoyolu Adapazarı gişelerinde yapılan uygulama sırasında bir otomobilde sahte olduğu değerlendirilen bin 41 adet 100 Amerikan dolarının ele geçirilmesine ilişkin gözaltına alınan Ahmet Ç, Mustafa Ç, Mamadou Salıou D. ve Hertz Ottou D'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheli, tutuklandı.
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekipleri 29 Ekim'de TEM Otoyolu Adapazarı gişelerinde uygulama yapmış, bu esnada durdurulan otomobilde bulunan Hertz Ottou D. adlı şüphelinin üst aramasında, iç çamaşırının içerisinde koli bandıyla sarılı pakette, sahte dolar olduğu değerlendirilen 497 banknot ele geçirilmişti.
Ekiplerin, otomobildeki spor çanta içerisinde ele geçirdiği 544 adet 100 Amerikan dolarının yanı sıra beyaz zarf içinde toz madde, alçıya sarılmış vaziyette ve içerisinde sıvı olduğu değerlendirilen cam şişe ile siyah renkli küçük cam şişe, rulo şeklinde folyo kağıt, şırınga, 2 maske ve eldivene de el konulmuştu.
Toplamda, sahte olduğu değerlendirilen bin 41 adet 100 dolarlık banknot muhafaza altına alınmıştı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...