Ankara'dan yola çıkan askeri konvoy Gaziantep'te

Düzenleyen:
Ankara'dan yola çıkan askeri konvoy Gaziantep'te

GÜNDEM Haberleri

Irak'a sınır komşusu olan Şırnak'ın Silopi ilçesine gitmek üzere Ankara ve Çankırı'dan hareket eden 28'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı bünyesindeki tank ve zırhlı araçların oluşturduğu 17 TIR'lık konvoy Gaziantep'e ulaştı.

Irak'ın Musul kentinin terör örgütü DAEŞ'den temizlenmesi için başlatılan harekatın ardından çok sayıda zırhlı birlik Irak'a sınır komşusu olan Şırnak'ın Silopi ilçesine kaydırılmıştı. Ankara ve Çankı'dan harekat eden 28'inci Mekanize Tugay Komutanlığı'na bağlı birliklerin oluşturduğu 15 tank, 1 çekici ve 1 vinçten oluşan 17 TIR'lık konvoy akşam saatlerinde Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunu kullanarak Gaziantep'e ulaştı. Otoyol kuzey gişelerinden kente giren birlikler, trafik polisleri ve askeri yetkililer eşliğinde 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na geldi. Konvoydaki askerlerin dinlenmesi için bu gece Gaziantep'te konaklayacağı ve sabahın erken saatlerinde Şırnak'a doğru yola çıkacağı belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...