Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çorum'da 15 Temmuz şehitleri anıldı

Düzenleyen:
Çorum'da 15 Temmuz şehitleri anıldı

YAŞAM Haberleri

Çorum'da 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitleri anma ve dua programı düzenlendi.

Çorum Belediyesi tarafından Devlet Tiyatro Salonu'nda düzenlenen programa ilahiyatçı-yazar Ömer Döngeloğlu ve şair Dursun Ali Erzincanlı katıldı. Şair Dursun Ali Erzincanlı'nın seslendirdiği şiirlerle başlayan programda, salondaki bazı vatandaşların zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir için yazdığı "30 Kuş" adlı şiiri de ilk kez ezberden okuyan Erzincanlı, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. İlahiyatçı-yazar Ömer Döngeloğlu da şehitliğin önemini anlatarak, katılımcılarla sohbet etti.

Konuşmasında, "cuntacıların tankı ve topu varsa milletin de iman dolu göğsü olduğunu" ifade eden Döngeloğlu, halkın darbeci hainlerin değil Hakk'ın yanında yer aldığını kaydetti. Döngeloğlu, "Milletin ekmeğini yiyen ve suyunu içen hainler darbe girişiminde bulundu. Zalimler kendi topraklarına ihanet etti." dedi. Döngeloğlu, FETÖ'nün darbe girişimi ile vatan savunmasında şehit düşenler için dua etti. 

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de program sonunda yaptığı konuşmada, katılımlarından dolayı Dursun Ali Erzincanlı ve Ömer Döngeloğlu'na teşekkür ederek, 15 Temmuz darbe girişimini unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını dile getirdi.
Külcü, daha sonra Döngeloğlu ile Erzincanlı'ya çiçek takdim etti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...