Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Güney Kore ile Kuzey Kore diyaloğa geçecek

/ Kaynak: CHA
Güney Kore ile Kuzey Kore diyaloğa geçecek

DÜNYA Haberleri  / CHA

Çin'e giden Kuzey Kore Halk Ordusu Politbüro Başkanı Choi Hea-ryong, ilgili ülkeler ile diyaloga geçmeyi ümit ettiklerini ifade etti.

Çin'e bazı üst düzey temaslarda bulunmak için giden Kuzey Kore Halk Ordusu Politbüro Başkanı Choi Hea-ryong, ilgili ülkeler ile diyaloga geçmeyi ümit ettiklerini ifade etti.
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un Özel Temsilcisi sıfatı ile Çin'de bulunan Kuzey Kore Halk Ordusu Politbüro Başkanı Choi Hea-ryong, üst düzey görüşmelerine devam ediyor. Çin Komünist Partisi Politbüro Daimi Üyesi Liu Yunşan ile görüşmeden sonra basın açıklaması yapan Choi, "Choson (Kuzey Kore) tarafı Çin'in tavsiyelerini göz önüne alarak, ilgili ülkeler ile diyaloga geçmeyi ümit eder." ifadelerini kullandı.
Choi Hea-ryong'un yaptığı açıklama Güney Kore medyasında geniş yer aldı. Konu üzerinde Güney Kore Birleştirme Bakanlığı yaptığı resmi açıklamada, diyalog sözünü yorumlamak için henüz erken olduğunu belirtti. Bakanlık Sözcüsü Kim Hyung-seok, "Bu kelime farklı şekilde de yorumlanabilir. Başta ülkemiz olmak üzere uluslararası toplum, Kuzey Kore'nin sorumluluklarını yerine getiren bir ülke olarak Kuzeydoğu Asya ve dünya barışını tehdit etmeyip saldırılarına son vermesini diler." diye konuştu.
Güney Kore Dışişleri Bakanlığı da konu üzerine bir brifing düzenledi. "Choi'nin Çin gezisini dikkatle izliyoruz." diye konuşan Bakanlık Sözcüsü Cho Tea-yeong, Choi'nin yaptığı açıklamanın ne manaya geldiğini anlamak için biraz daha beklenilmesini gerektiği ifade etti. Sözcü Cho sözlerini şöyle devam ettirdi: "Kuzey Kore önceden beri uluslararası topluma verdiği sözleri yerine getiren bir imaj vermesi gerekiyor. Choi'nin Çin gezisinin Kore Yarımadası'na ne gibi etkisi olacağını algılamaya izlemeye çalışıyoruz."

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...