Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Her şey köy çocukları için

Düzenleyen:
Her şey köy  çocukları için

YAŞAM Haberleri

Cumhuriyet Üniversitesinde okuyan 65 gönüllü öğrenci, “Köy Okulu Boyama ve Yenileme” adıyla proje başlattı. En bakımsız olanı belirledi. Okulun eksiklerini ve ihtiyaç listesini çıkaran öğrenciler, kentteki esnafı ziyaret edip eksikleri temin etti.

Sandal köyündeki boyaları dökük, sıraları eski, tuvaleti bakımsız 16 öğrencili birleştirilmiş sınıflı ilkokulu baştan sona yenilemek için kolları sıvadı. İçi ve dışı daha açık, güzel renklere boyanan okul, çocukların ilgisini çekmesi ve daha eğlenceli hâle gelmesi için çizimlerle renklendirildi. Zor işlerin en başında yer alan kız öğrenciler de harç kardı, odun kırdı, duvar kazıyıp boyadı. Hem eğlenen hem de yoğun emek sarf eden ekip, 2 günün sonunda çocuklar için, yepyeni bir okul hazırladı. Okulun son hâlini beğenen ve okuldan ayrılmayan çocukların yüzlerindeki gülümseme ise yapılan başarılı işin karşılığı olarak ekibi mutlu etmeye yetti. Örnek bir proje sergileyen ekip, okulun son temizliğini de yaptıktan sonra şarkılar eşliğinde okuldan ayrıldı. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...