Başbakan'dan yöneticilerine açık mesaj

Düzenleyen:
Başbakan'dan yöneticilerine açık mesaj

Ekonomi Haberleri

Yıldırım, Çankaya Köşkü’ndeki kabulde, “Üretimi, yatırımı, ihracatı, istihdamı, kısaca kalkınmayı desteklemek amacıyla, başta KOBİ’ler ve esnaf olmak üzere müşterilerinize destek olun, çarşı pazara yakın durun, kredi vermeye, ekonomik faaliyeti desteklemeye devam edin” dedi.

Oğuzhan Şahin Ankara

Başbakan Binali Yıldırım, banka yöneticileriyle yaptığı toplantıda, “Ülkemizin geleceğine inanmaya, yatırım yapmaya, yatırım yapanları finanse etmeye devam edin, ekonomiyi daha canlı tutun” mesajını verdi. Önceki akşam Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen kabulde talepleri ve önerileri dinleyen Başbakan Yıldırım, “Hükûmetimiz, ülkemiz için doğru olan, gerekli olan ne varsa yapıyor, yapmaya devam edecektir, merak etmeyin” ifadelerini kullandı.
HERKESE GÖREV
Yıldırım, Türkiye ekonomisinin güçlü, makro dengelerin sağlam, siyasi istikrarın kalıcı ve bankacılık sisteminin sağlıklı olduğunu belirterek, hain darbe girişimi sonrasında piyasaların kısa sürede toparlanması konusunda gerekli hassasiyeti ve çabayı gösteren sektöre teşekkür etti. Türkiye’nin hak etmediği, çok yönlü emelleri olan negatif bir algı operasyonunun tersine çevrilmesinde, ülkesini ve milletini seven herkese sorumluluk ve görev düştüğünü, beklentileri iyileştirmenin en etkin yolunun korkuyu korkutmak olduğunu dile getiren Yıldırım, kesintisiz ve daha yüksek hızda büyümenin gerekliliğini vurguladı.
DAHA ÇOK İHTİYAÇ VAR
Büyüme ve kalkınmanın artarak sürdürülmesi için konuya taraf her kesim ve sektör ile iletişimin esas olduğu gerçeğinden hareketle, bankacılık sektörüne de çok önemli görevler düştüğünü anlatan Yıldırım, “Memleketin bankalara ve finans kesimine şimdi daha fazla ihtiyacı var. Bankaların büyümesinin ve sağlıklı çalışmasının ön şartı da ekonominin büyümesidir. Üretimi, yatırımı, ihracatı, istihdamı, kısaca kalkınmayı desteklemek amacıyla, başta KOBİ’ler ve esnaf olmak üzere müşterilerinize destek olun. Finansman imkanlarına ulaşmalarına yardımcı olun, çarşı pazara yakın durun, teminatlandırmada makul davranın, kredi vermeye, ekonomik faaliyeti desteklemeye devam edin” diye konuştu.
2017 DAHA İYİ OLACAK
Binali Yıldırım, üretim ve yatırım yaparak ülke ekonomisine katkı sağlayan kesimleri sonuna kadar destekleyeceklerini, yüzde 3-4 düzeyindeki büyüme hızını yeterli bulmadıklarını, büyümeyi hızlandıracak her türlü önlemi almaya devam edeceklerini vurguladı. Büyüme hızının yeniden yüzde 5 düzeyine çıkmasını sağlayacaklarını ifade eden Yıldırım, yöneticilere, “2017 çok daha iyi olacak, daha güçlü olacağız, riskleri gözetirken fırsatları ıskalamayın, büyüme trenini kaçırmayın” tavsiyesinde bulundu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...