Tüfenkci: Yapılandırmada yüksek oran uyguluyorlar

Düzenleyen:
Tüfenkci: Yapılandırmada yüksek oran uyguluyorlar

Ekonomi Haberleri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bir süredir eleştiri konusu olan kredilerin yeniden yapılandırılması konusunda, “Bir aylık sonuçlara baktığımızda, belirlenen oranların üzerinde faizler uyguladıklarını gördük” dedi.

Osman Çobanoğlu MANAMA
Türkiye-Körfez İş Birliği Konseyi 2. İş ve Yatırım Forumu için geldiği Bahreyn’de açıklamalarda bulunan Bakan Tüfenkci, “Şikâyetleri doğru oturtmak lazım. İnsanlar, temerrüde düşmeyen kredileri de tekrardan yapılandırmak istedikleri için bir takım sıkıntılar oluşabiliyor. Takibe düşen borçlar için ise çok yüksek faiz uygulanmıyor. Piyasanın genel algısı, kredilerin bankalar tarafından kısıtlandığı noktasında. Ayrıca bankaların kredileri, vadesinden önce geri çağırdığı yönünde bir algı var. FETÖ soruşturması kapsamındaki şirketlerle ilgili piyasada oluşan endişeler vardı. Dolayısıyla bankalar yeni kredi açmakta ve var olan kredilerin takibinde daha hassas davranıyorlardı. Bununla ilgili Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli’nin başkanlığında, bankalarla görüşmeler oldu. Neticede bankaların tutumunun netleşeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...