Bankaların faiz indirimi yarışında ikinci dalga

Düzenleyen:
Bankaların faiz indirimi yarışında ikinci dalga

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faizlerin düşürülmesi çağrısının ardından konutta aylık faizi yüzde 1’in altına çeken bankalar, ikinci indirim yarışına girdi.

Hafta başında İş Bankası, Akbank ve Vakıfbank ile başlayan faiz indirme furyasına, sektörün diğer temsilcileri de katıldı.
Yapı Kredi, konut kredisi faiz oranını 1-60 ay vadelerde yüzde 0,90’a, 61-120 ay vadelerde yüzde 0,92’ye kadar düşürdü. Banka, 25 bin lira ve üzerindeki bireysel ihtiyaç kredilerini tüm vadelerde yüzde 1,19’dan başlayan faiz oranlarıyla vermeye başladı.
Garanti Bankası, konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0,90’a çekti. Banka, taşıt kredisi oranlarını yüzde 1,13’e, ihtiyaç kredisi oranlarını yüzde 1,14’e düşürdü.
TEB, 10 yıla kadar olan vadelerde yüzde 0,97 olarak belirlediği konut kredisi faiz oranını, 60 aya kadar yüzde 0,90’a çekti. Banka, taşıt kredisinde yüzde 1,10 faiz oranı belirledi.
Şekerbank, konut kredisinde 2 yıla kadar olan vadelerde faiz oranlarını yüzde 0,85 seviyesine çekerken, 5 yıla kadar olan vadelerde yüzde 0,95’e indirdi.
QNB Finansbank, konut kredisi faizlerini aylık yüzde 0,90’a düşürdü. İhtiyaç kredilerinde aylık yüzde 1,14’ten başlayan faiz oranı uygulanacak.
ING Bank müşterilerine, 48 aya varan vadelerle, kredi notuna göre yüzde 0,99’dan başlayan faizlerle ve 3 ay ertelemeyle ihtiyaç kredisi veriyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...