Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rize-Artvin’e 11 teklif

Düzenleyen:
Rize-Artvin’e 11 teklif

Ekonomi Haberleri

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin ikinci deniz üzerine yapılacak havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı için düzenlenen ihalede 11 firma teklif sundu.

Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünde yapılan ihalede, Genel Müdür Yardımcısı ve İhale Komisyonu Başkanı Mustafa Nevzat Düzağaç, 20 firmanın dosya aldığını, 11 firmanın ise teklif zarfı teslim ettiğini belirtti. İhale Komisyonunca yapılacak değerlendirmede teknik olarak yeterlilik alan firmalardan mali teklifler istenilecek. Rize merkeze yaklaşık 34 kilometre, Trabzon merkeze yaklaşık 105 kilometre ve Artvin sınırına 75 kilometre uzaklıktaki Yeşilköy ve Pazar sahili mevkiine inşa edilecek havalimanının, 3 bin metreye 45 metrelik pisti, 265 metreye 24 metrelik taksi yolu denilen bağlantı yolu ve 300 metreye 120 metrelik de apronu olacak. Havalimanı için yaklaşık 25 milyon ton taş dolgu olmak üzere, toplam 88,5 milyon ton dolgu yapılacak. En derin yeri 22 metre olmak üzere, ortalama 17 metrelik bir dolgu oluşturacak. Havalimanı, terminal binası ve diğer üst yapı tesisleriyle yılda 2 milyon yolcuya, Türkiye’nin 56. havalimanı olarak hizmet verecek.

Teklif verenler

1- TBM Yapı-Ermit-Pers İş Ortaklığı 
2- Yüksel- Mapa-Ederay 
3- STFA-Makyol-Doğuş İş Ortaklığı 
4- Yapı Merkez-Mön İnşaat
5- Grandi Lavori Fincosit 
SPA-Nurol- İş Ortaklığı
6- IC İçtaş Astaldi-Astur İş Ortaklığı
7- Cengiz İnşaat-Aga Enerji İş Ortaklığı
8- Chına Airport-Arda-China Enerji 
Ortak Girişim
9- Şenbay Madencilik AŞ-Limak İnşaat 
İş Ortaklığı
10- TAV Tepe Akfen-Özaltın İş Ortaklığı
11- Stroysnabcontract 
LLC-Demce-Metaleks İş Ortaklığı

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...