Blinken: 'Türkleri anlayamadık'

Düzenleyen:
Blinken: 'Türkleri anlayamadık'

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Blinken, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili “Gerçek şu ki, çoğumuz Türkiye’de 15 Temmuz olaylarıyla ilgili neler hissedildiğini bütünüyle anlamadık” dedi

Washington’da Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve Amerika-Türkiye Konseyi (ATC) iş birliğiyle düzenlenen ABD-Türkiye İlişkileri 35. Yıllık Konferansı’nın kapanış oturumunda, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken ile Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass konuştu. 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili değerlendirmeler yapan Blinken, ABD’nin konuyu ele alışıyla ilgili “Gerçek şu ki çoğumuz, Türkiye’de 15 Temmuz olaylarıyla ilgili neler hissedildiğini bütünüyle anlamadık” dedi. Türk halkının 15 Temmuz’da “kahramanca ülkesine ve demokrasisine sahip çıktığını” anlatan Blinken, darbe girişimi çerçevesinde Türkiye’ye verdikleri desteği bir defa daha dile getirdi. Türkiye için en önemli tehditlerden birinin PKK olduğunun farkında olduklarını belirten Blinken, bu tehdide karşı her zaman Türkiye’nin yanında durduklarını vurguladı. Türkiye ile ABD’nin NATO müttefiki iki ülke olduğunu hatırlatan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı, “Türkiye’nin ABD’den daha büyük bir dostu yoktur. Müttefiki olarak, Türkiye’nin demokratik olarak seçilmiş yönetimini ve kurumlarını desteklemeye devam edeceğiz” dedi. DAEŞ’in bölgedeki en büyük tehdit olduğunu belirten Blinken, bu kapsamda Rakka operasyonuna bir an önce başlanması gerektiğini dile getirerek, hazırlıkların buna göre yapıldığını aktardı. Büyükelçi Bass da Türkiye ne kadar güçlü ve müreffeh olursa ABD’nin o kadar memnun olacağını ifade etti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...