Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD’den PYD’ye silah resti

Düzenleyen:
ABD’den PYD’ye silah resti

DÜNYA Haberleri

Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD/YPG’ye doğrudan ve çok sayıda silah yardımı yapmayı öngören ABD yönetimi, bu kararını askıya aldı.

Beyaz Saray’a yakınlığı bilinen Washington Post gazetesi, Türkiye’nin siyasi baskıları ve terör örgütü PYD ile Türkiye arasında ihtilafın devam etmesinden dolayı böyle bir kararın alındığını yazdı. Gazeteye konuşan Amerikalı yetkililer, Türkiye’nin Azez, El-Bab ve Cerablus hattında güvenlikli bölge oluşturmaya çalıştığını da belirtti. Gazete ayrıca, Amerikalı askeri yetkililerin, Türkiye ile karşı karşıya gelmemesi konusunda PYD’ye uyarıda bulunduğunu vurguladı. Gazeteye konuşan bir yetkili, Rakka operasyonundaki en büyük krizin Araplarla terör örgütü PYD arasındaki bir çatışmadan geleceğini, El-Bab’ın bu sebeple kritik olduğunun da altını çizdi. ABD’li yetkililerin, Rakka operasyon öncesi YPG’li militanlara silah vereceğini açıklamasına iki hafta önce Ankara büyük tepki göstermişti.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...