İnşaat mühendisleri

Düzenleyen:
İnşaat mühendisleri

SPOR Haberleri

Beşiktaş futbolda yeni bir yapı inşaa ediyor.

Vodafone Arena’nın yapımı sonrası ev sahibi olmanın değerini daha iyi bilen ve kadro mühendisi Şenol Güneş’e teslim edilen siyah-beyazlılar öyle bir bina dikiyor ki o bina Avrupa’dan görülüyor. Nasıl görülmesin! Grupta favori gösterilen Napoli’nin zeminini salladı… İki katı değerdeki takımdan iki maçta toplam 4 puan aldı ve Şampiyonlar Ligi grubundan çıkma yolunda çok büyük mesafe aldı. Peki siyah-beyazlıları potada tutan iki Napoli maçının mimarları ve öne çıkanları kimlerdi. Gelin hep birlikte bunlara bir bakalım…
Projesi çok net
ŞENOL GÜNEŞ:   Tabii ki plan ve projenin mimarından başlayalım… İlk Napoli maçında bir şey gösterdi. Çıkardığı kadroyla “Sizden korkmuyoruz” dedi. Maç 2-2 devam ederken Cenk Tosun hamlesinde bulundu. Oyunu önde tuttu. Rövanşta eksiklere rağmen daha maçın başındaki Tosic sakatlığıyla Cenk Tosun’u alıp Napoli’nin artan baskısını kırdı ve maçı yeniden rakip alana yığmak istedi. Pozisyon zenginliği olarak futbol o kadar keyif vermedi belki ama “Ben bunu böyle de oynarım ve istediğimi alırım” dedi, dev arenasını güçlendirdi. Projenin adı: Keyif alın keyif verin ve gururlanın gururlandırın idi.
Sıcak tutan eldiven
FABRİCİO:    O geldiğinde çok soru işareti vardı. Ve eleştirinin ortak noktası “1 sezon oynamamış adam alınır mı?” şeklindeydi. Ki Şenol Hoca, yabancı kalecilere pek sıcak bakmazdı. Ancak bu Fabri önce çok çalıştı ardından eldivenleri giyip sorumluluk aldı, hatalar yapsa bile artısı daha fazlaydı. Ki iki Napoli maçından alınan 4 puanda atan kadar tutanın da önemli olduğunu ispatladı. İlk maçta 6 kurtarışa imza atan İspanyol kaleci önceki gün de Vodafone Arena’da 4 kurtarış gerçekleştirdi. Sadece kurtarışlarıyla değil duruşu ve topu oyuna sokması takibiyle de beğeni topladı.
Şova kaçan karizma
QUARESMA:   İlk maçın gizli kahramanlarından. “Bitti” denilen, hatta basının Inter günlerinde “dalga” geçtiği Ricardo Quaresma bitmediğini 2 asistle göstermişti. Hırsı da iştahı da yerindeydi. Ve Arena’da da onun sesi yükseldi, karizması ortaya çıktı. Farklı bir motivasyon içerisinde olduğu görülen Portekizli oyuncu kazanılan penaltıda topu ağlara gönderen ve takımına özgüven kazandıran isimlerdendi. Bir sağ kanatta bir sol kanatta çalıştı, çabaladı. Onun için taraftar gazı da önemliydi. Onu da arkasına aldı. Avrupa Kupaları’nda 10 gole ulaşıp 14 gollü Oktay Derelioğlu’na 1 adım daha yaklaştı.
Savruluyor, savuruyor
ABOUBAKAR:   O vizeleri çok iyi olan ancak finallere çalışması gereken bir stajer gibi… Kale önünde ne yapacağını bilemeyen yırtıcı bir forvet görüntüsünde ancak Napoli maçlarında ne yapacağını bilmişti. İlk maçta attığı 2 gol çok ama çok önemliydi. Rövanşta da etkisini gösterdi. Napoli defansını gerek kanatta gerekse ceza sahası içinde zorlayan aktörlerdendi. Ki onlardan birinde ortası penaltıya sebep oldu. Aboubakar tecrübesizliğine, hocanın teknik eksiklik vurgusuna rağmen hayati 4 puanda onun da imzası unutulmamalı, Avrupai inşaatın betonunun köşesine attırılmalıydı.

İTALYAN BASINI NE YAZDI?
Napoli Arena’da fazla zarar  görmedi

La Gazzetta dello Sport: “Hamsik süpersin. Napoli böylece küçük düşmekten kurtuldu. Napoli, Arena cehenneminden zarar görmeden çıktı. Şenol Güneş Boğaz’ın (Zdenek) Zeman’ı. Başlangıçta çizgisine sadık kalmadı, ama Tosic’in sakatlanmasından sonra ofans modunu değiştirdi. Takımı, dürüst bir oyun ortaya koydu. Hamsik’in vuruşunu engellemek için örümcek adam olması gerekirdi. 
Corriere dello Sport: “Yürek hoplatan Şampiyonlar Ligi. Altın Hamsik. Hamsik’in olağanüstü ve inci değerindeki golü, Napoli için adil olanı sağladı. Stadyumdaki atmosfer, aynen Sarri’nin beklediği gibi; fantastik bir taraftar cehennemiydi.”
Tuttosport: “Hamsik’in golü Napoli’yi kurtardı. Hamsik her şeyi yoluna koydu. Hamsik, Beşiktaş’ın o kadar ateşli stat atmosferinde gol kaydetti. Şans eseri karakter ortaya kondu, kaptan Marek Hamsik’in Şampiyonlar’daki mücevher gibi golü, Napoli’nin küçük düşmesini önledi.”

GRUPTAN ÇIKARSA KAZANCI…

Şampiyonlar Ligi’nden şu anda katılım ve reklam geliri olarak 29 milyon avro hak eden Beşiktaş, gruplardaki performansına bağlı olarak da şu anda 1 galibiyet, 3 beraberlikle 3 milyon avro kazandı. Gruptan çıkması için 1 galibiyet kesin şart. Eğer siyah-beyazlılar gruptan çıkarsa 5.5 milyon avro tur parası daha alacak. Bu da siyah-beyazlıların gelirini 40 milyon avroya çıkaracak.

KARTAL GURURLA SUNAR

Salonun da futbolun da rengi ortak: Siyah-beyaz. Beşiktaş Şenol Hoca ile Güneş’li günlerine devam ederken, Sarıca ile de Ufuk’ta “başarı” ve “kupalar” görüyor. Futbol takımı Spor Toto Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 13 maçta mağlubiyet yüzü görmedi. Ligde 9 maçta 6 galibiyet, 3 de beraberlik alan Kartal, topladığı 21 puanla ikinci sırada. Şampiyonlar Ligi’nde ise 4 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik ile üçüncü durumda. Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde oynadığı 4 maçı da kazanan ve ligin 3 namağlup takımından biri olan siyah-beyazlılar, FIBA Şampiyonlar Ligi’ne de iyi bir başlangıç yapıp, 2’si deplasmanda yaptığı 3 karşılaşmayı da galibiyetle tamamladı.

BEŞİKTAŞ BASKETBOLMETRE
RAKİP    Sonuç     
TED Ankara (D)    51-93    
Muratbey Uşak    87-65    
İstanbul BŞB (D)    73-84     
Yeşilgiresun    77-59    
Proximus Spirou (D)    75-92    
Partizan    77-62    
AEK (D)    78-88

BEŞİKTAŞ FUTBOLMETRE 
RAKİP    SONUÇ    
A.Alanya    4-1    
A.Konya (D)    2-2    
Karabük    3-1    
Akhisar (D)    0-2    
Galatasaray    2-2    
Ç.Rize (D)    0-1    
Kayseri (D)    0-1    
Antalya    3-0    
G.Birliği (D)    1-1     
Benfica (D)    1-1     
Dinamo Kiev    1-1     
Napoli (D)    2-3     
Napoli    1-1     

BEŞİKTAŞ NAMAĞLUP VE ÜÇÜNCÜ SIRADA. GRUPTA HESAPLAR KARIŞIK DURUMDA

 

Siyah-beyazlılar, Şampiyonlar Ligi’nde performansıyla takdir topluyor ama şu anda öyle bir puan tablosu var ki her sonuç mümkün. Beşiktaş gruptan lider olarak çıkıp tarih de yazabilir, bir anda grubu üçüncü sırada da tamamlayabilir. Hatta hiç telaffuz bile etmek istemiyoruz ama sonuncu da olabilir. Biz negatif olanını sona bırakalım ve elimizdeki avantaja bakalım. Eğer Beşiktaş 23 Kasım’da Vodafone Arena’da oynayacağı Benfica mücadelesini kazandığı takdirde gruptan çıkma adına çok ama çok büyük bir avantaj sağlayacak. Napoli’nin de Dinamo Kiev’i yenmesi halinde 10 puana ulaşıp turu büyük oranda garantileyecek. 
O kadar çok ihtimal var ki
Tabii ki burada Beşiktaş’ın Benfica’yı yenmesi olası bir ikili averaj hesabında avantajlı duruma geçmesini de sağlayacak. Puan kaybı ise planları da değiştirecek turun elden uçup rakiplerin maçlarının beklenmesine sebep olacak. Bu minvalde Beşiktaş’ın ne yapıp edip Benfica’yı yenmesi ve Dinamo Kiev’den de puan koparması gerekiyor. Benfica ile berabere kalırsa son maçta Dinamo Kiev’i Ukrayna’da devirip Benfica-Napoli maçının skorunu beklemek durumunda kalacak. Eğer son iki maçı kaybeder ve Dinamo Kiev’de 2’de 2 yaparsa Ukrayna temsilcisi UEFA Avrupa Ligi vizesi alacak.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...