Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İran'dan PKK'ya 3 kamp

Düzenleyen:
İran'dan PKK'ya 3 kamp

GÜNDEM Haberleri

İran'ın, Kandil'in doğu yakasında 3 PKK kampı kurulmasına izin verdiği iddia edildi.

Suriye'de Esad, Irak'ta Şii-İbadi hükümetinin ayakta kalması adına PKK ile ortak hareket eden İran, Kandil'de bulunan terör kamplarından bir kısmının kendi sınırları içerisine taşınmasına göz yumduğu iddia edildi. Kandil Dağı'nın İran kısmında 3 ayrı kamp inşa eden PKK üst yönetimi de son 8 aydır Kandil'in İran tarafına yerleştiği öne sürülüyor.

Irak sınırları içerisinde kalan terör kamplarının Türk hava unsurları tarafından vurulması sebebiyle KCK yürütme kurulu başta olmak üzere PKK'nın birçok elebaşı, faaliyetlerini tamamen İran topraklarındaki 'Şehit Harun', 'Kuran' ve 'Piran' kamplarından yürütüyor.

HELİKOPTER PİSTİ VAR

İran yönetiminin kendi toprakları üzerinde inşa edilmesine izin verdiği iddia edilen terör kamplarında helikopter pistinden elektrik santraline kadar birçok donanım mevcut. Örgüt teorik ve pratik eğitimleri büyük oranda yine sınırın İran tarafında kurulan kamplarda veriyor. Ulaşılan bilgilere göre, Kandil'e ziyaretler Tahran ya da Erbil hatlarından gerçekleşiyor. ABD ve Avrupalılar Kandil'i ziyaret için genellikle Erbil hattını kullanıyor. Terör kamplarına yönelik turlarda genellikle helikopterler kullanılıyor.

İran'dan PKK'ya 3 kamp

7 BİNE YAKIN TERÖRİST

Kandil Dağı'nın İran bölgesinde PKK'lı terörist sayısının 5 ila 7 bin arasında değiştiği ve bunların Türkiye'ye geçişler için ya Irak hattını ya da İran-Piranşehir-Van güzergahını kullandıkları bildiriliyor. Kandil'in Irak topraklarında bulunan kampları ise büyük oranda boşaltıldı. Buraların yalnızca lojistik amaçlı kullanıldığı kaydediliyor. Kandil'in Irak tarafındaki önemli PKK kampları şu şekilde: Şehidan, Hakurk, Kozareş, Doge, Zap, Berçela, Mezi, Avaşin, Haysan, Zagros, Kareleş, Betkar.

İran'dan PKK'ya 3 kamp

TAHRAN'IN BARZANİ'YE KARŞI KOZU

İran ve PKK'nın İran kolu PJAK arasında varılan mutabakatla bölgede uzun süredir çatışmasızlık dönemi yaşanmakta. PKK ile İran arasında devam eden çatışmasızlığın devam ettiği dönemde ise Barzani destekli 'İran Demokrat Kürdistan Partisi'ne bağlı Peşmergeler ile İran güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşanıyor. Buna karşın İran ve PKK ise Talabani ve Goran hareketiyle işbirliği halinde Erbil aleyhine çok yönlü faaliyetler yürütüyor. Süleymaniye, Duhok, Zaho, Sincar, Kerkük başta olmak üzere bölgede Barzani'ye yönelik bir kalkışma beklentisi her geçen gün artarken Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmeler İran-PKK ortaklığının güçlenerek geliştiğini gösteriyor. (Yeni Şafak)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...