Obama, G-20 öncesi Rusya'ya gelecek

/ Kaynak: CHA
Obama, G-20 öncesi Rusya'ya gelecek

DÜNYA Haberleri  / CHA

Uluslararası kamuoyu Cenevre'de Haziran ortasında yapılacak konferansa kilitlenirken, Rusya-ABD arasında diplomasi trafiği yoğunlaştı.

Uluslararası kamuoyu Suriye krizinin çözümü için Cenevre'de Haziran ortasında yapılacak konferansa kilitlenirken, Rusya-ABD arasında diplomasi trafiği yoğunlaştı. Mektuplaşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama, Kuzey İrlanda'nın Lough Erne tatil beldesinde 17-18 Haziran'da düzenlenecek G-8 zirvesinde bir araya gelecek. nbsp;Kremlin danışmanı Yuri Uşakov basına verdiği bilgide Obama'nın 5-6 Eylül'de St. Petersburg'da yapılacak G20 zirvesi öncesi Rusya'da Putin'le bir kez daha görüşeceklerini söyledi. İkili görüşmenin Moskova ya da St. Petersburg'da olması planlanıyor. nbsp;
Obama'nın Rusya ziyareti ile ilgili konunun netleştiğine değinen Uşakov, "İki lider Lough Resort'da G-8 çerçevesinde de görüşecek. İki lider arasında gönderilen mektuplarla ilgili son kararlar orada açıklanabilir." dedi. nbsp;
Görüşmelerde siyasi, ticari ve ekonomik ilişkilerin ileriye taşınmasının ele alınacağına değinen Uşakov, uluslararası sorunların yanı sıra füze kalkanı ile ilgili konuların da masada olacağını kaydetti.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...