Polis Özel Harekat (PÖH) başvuru formu, şartları / PÖH maaş ve tazminatları

Düzenleyen:
Polis Özel Harekat (PÖH) başvuru formu, şartları / PÖH maaş ve tazminatları

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Polis Özel Harekat (PÖH) başvuruları başladı. 28 yaşından gün almamış olanlar PÖH başvurusunda bulunabilecek. 10 Bin Özel harekat polisi alımı için başvurular pa.edu.tr sitesi üzerinden başladı. Peki PÖH maaşları ne kadar özel tazminatları var mı? Normal polis ile özel harekatta görev yapan polis memurları arasında maaş farkı bulunmaktadır. PÖH başvuru şartları (son dakika haberleri)

Polis Özel Harekat (PÖH) başvuruları başladı. Peki PÖH maaşları ne kadar özel tazminatları var mı? Normal polis ile özel harekatta görev yapan polis memurları arasında maaş farkı bulunmaktadır. Polis Akademisine bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde özel harekat polisi olarak yetiştirilecek 10 bin aday için başvuru tarihinin 2 Kasım olarak açıklandığı 31 Ekim'den bu yana, duyurunun açıklandığı internet sitesine 900 binden fazla giriş yapıldı. Başkanlıktan yapılan duyuruya göre, başvuru sisteminin 02 Kasım Çarşamba günü tüm adaylara açılacağı ve 14 Kasım 17.00 itibariyle sona ereceği bilgisi verildi.

POLİS ÖZEL HAREKAT BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

SİTE ÇÖKTÜ
PÖH başvuruları çok yoğun olunca site çöktü ve bir çok kişi başvuru formu ve kılavuzuna ulaşamadı. Yoğunluk nedeniyle https://www.pa.edu.tr sitesi çöktü.

BAŞVURU SAYISI, ALINACAK ADAY SAYISININ ÇOK ÜZERİNDE OLACAK
Yetkililer yoğunluk nedeniyle internet sitesine erişimde zaman zaman aksaklıklar yaşandığını, bu durumun başvuru sayısının, alınacak aday sayısının çok üzerinde olacağını gösterdiğini belirtti.

SINAVDA BAŞARILI OLMA ŞARTI
POMEM’deki özel harekat polisliği eğitim-öğretimi başarı ile tamamlayan öğrencilere Mesleki Eğitim Sertifikası verilecek. Özel harekat polisi olmak için eğitim sonu sınavında başarılı olma şartı var. Özel harekat polisi alım kılavuzunda Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası www.pa.edu.tr adresinden yayınlandı.

ÖZEL HAREKAT POLİSLERİNİN MAAŞLARI NE KADAR?
PÖH 2016 maaşları 3 bin 500 liradan başlıyor. Rütbeye ve kıdeme göre maaşlar 5 bin liraya kadar çıkıyor.

ÖZEL HAREKATÇI NASIL OLUNUR?
Öncelikle polis olabilmek için Polis Meslek Yüksekokulu yani PMYO'na katılmanız gerekmektedir. Lise ve dengi bir okuldan mezun olan bunun yanında gerekli başvuru şartlarını sağlayan kimseler alım olduğu sürece PMYO okuyabilmektedir. Daha sonra ise aynı tıpta olduğu gibi polislik mesleğinde de branş seçebilir ve o alana yönelebilirsiniz. Özel harekat polisi olmak için iki farklı yöntem bulunmaktadır. PMYO öğrencisi iken seçiminizi özel harekat polisi olmak istiyorum şeklinde yapabilir ya da kadrodayken ve başka bir birimde görev yapmakta iken gerekli şartları sağlamanız durumunda müracaatınızı polis özel harekat olmak istiyorum şeklinde belirtmeniz durumlarında özel harekatçı olabilirsiniz. Peki ama nasıl? Öncelikle 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile özel harekat polisi olma şartlarında bazı değişikliklere gidildiğini belirtmek isteriz.
Polis Akademisi linkine tıklayarak siteden daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

İNTERNET ÜZERİNDEN ÖN BAŞVURU VE TARİHLERİ

a)    Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere POMEM sınavına internet üzerinden ön başvurular, 02 Kasım 2016’dan 14 Kasım 2016 Saat:17.00’a kadar https://www.pa.edu.tr internet adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapılacaktır.
b)    e-Devlet kapısı şifresi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliği(nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz ederek yurt içinde PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.
c)    e-Devlet kapısı şifresi yurt dışında elçilik ve konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.
d)    Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü olanların eş veya çocuğu kapsamında bulunan adaylar internet üzerinden müracaatı sırasında bilgisayar ekranında “Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü olanların Eş veya Çocukları Kontenjanından Başvuru Yapabilirsiniz” ibaresini göreceklerdir. Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü olanların eş veya çocuğu kapsamında bulunup da müracaat sırasında belirtilen ibareyi göremeyen adayların Polis Akademisi Başkanlığı Bilgi Teknolojileri Şube Müdürlüğü ile irtibata geçmeleri gerekmektedir.   
e)    İnternet üzerinden ön başvurular e-Devlet kapısı üzerinden yapılmakta ve adayların Merkezi Nüfus İşleri Sistemi (MERNİS) kayıtlarındaki ikamet adreslerine göre sınav yerleri belirlenmektedir. Merkezi Nüfus İşleri Sisteminde ikamet adresi bulunmayan adaylar ön başvuru yapamayacağından ilgili kuruma müracaat ederek sisteme ikamet adreslerini kayıt ettirmeleri gerekmektedir. 
f)    Yurtdışında ikamet edip de Ülkemizde, Merkezi Nüfus İşleri Sistemi (MERNİS) kayıtlarına göre ikamet adresi bulunmayan ve Özel hareket birimlerinde istihdam edilmek üzere 19.Dönem POMEM giriş sınavı başvuru şartlarını taşıyan adayların internet üzerinden başvuru işlemi için Polis Akademisi Başkanlığı Bilgi Teknolojileri Şube Müdürlüğü ile irtibata geçmeleri gerekmektedir.  
g)    Adayların internet üzerinden ön müracaatını yaptıktan sonra sınav ücretini yatırmaları faydalarına olacaktır. 
h)    e-Devlet kapısı şifresi ile internet ortamında başvuru esnasında ilgili haneler doldurularak başvuru işlemi sonuçlandırılacaktır. İnternet ortamında başvurular belirtilen tarihler arasında yapılacaktır. Posta yolu ile veya başvuru tarihi geçtikten sonra yapılan başvurular kabul edilmez. 
i)    İnternet üzerinden ön müracaatını yaptıktan sonra kimlik bilgilerinde değişiklik (isim, soyisim, yaş, medeni hali vb.) yaptıran adayların durumlarını belirtir dilekçelerini ve değişiklik yapıldığına dair onaylı belgelerini Polis Akademisi Başkanlığımız iletişim bilgilerinde yazılı faks numarasına göndermeleri ve şahsen müracaatları sırasında bu evrakları beraberinde getirerek teslim etmeleri gerekmektedir. 
 

Polis Özel Harekat (PÖH) başvuruları başladı. 28 yaşından gün almamış olanlar PÖH başvurusunda bulunabilecek. 10 Bin Özel harekat polisi alımı için başvurular pa.edu.tr sitesi üzerinden başladı. Peki PÖH maaşları ne kadar özel tazminatları var mı? Normal polis ile özel harekatta görev yapan polis memurları arasında maaş farkı bulunmaktadır.PÖH başvuru şartları (son dakika haberleri)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...