Mısır'da darbeci Sisi yönetimi AB'den yardım istedi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Mısır'da darbeci Sisi yönetimi AB'den yardım istedi

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da darbeci Abdulfettah es-Sisi yönetimi, Avrupa Birliği'nden (AB) ekonomik yardım talep ettiği bildirildi. AB makamlarının Mısır'ın talebine sıcak baktığı belirtiliyor.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Samih Şükri, dün akşam başkent Kahire'de ülkesini ziyaret eden Avrupa Parlamentosu (AP) Maşrık Ülkeleri İlişkileri Komitesi Başkanı Marisa Matias ve beraberindeki heyet ile görüştü. Şükri görüşme sırasında Mısır'daki ekonomik ve siyasi olaylar ile hükümetin, Uluslararası Para Fonu (IMF) işbirliğiyle benimsediği ve yakın zamanda anlaşma yapılması beklenen ekonomik reform paketi hakkında bilgi verdi. Mısır'ın AB'den ekonomik yardım beklediğini belirten Şükri, ülkesinin siyasi istikrarsızlık ve çatışmaların şiddetlendiği bölgede istikrarın tesisinde temel taşlardan biri konumunda olduğunu vurguladı. AB makamlarının Mısır'ın talebine sıcak baktığı öne sürüldü.

Mısır'da kanlı bir darbeyle meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi deviren darbeci Abdulfettah es-Sisi, AB ve ABD tarafından kısa sürede meşrulaştırılmıştı. Hatta ABD yönetimi darbeci Sisi'nin "demokrasiyi inşa" edeceği öne sürmüştü. Darbe sonrası göstermelik seçimlerle Cumhurbaşkanı seçilen darbeci Sisi geçen sürede ülkeyi kaosa sürükledi. Uzmanlar adaletten uzakta kararlarla gündeme gelen Mısır'ın ekonomik açıdan da büyük bir karanlığa gömülmek üzere olduğunu belirtiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...