Footgolf Türkiye'de gelişiyor!

Düzenleyen:
Footgolf Türkiye'de gelişiyor!

SPOR Haberleri

Avrupa ve ABD'de milyonlarca kişinin oynadığı ''footgolf'' Türkiye'de de gelişmeye başladı. Türkiye Footgolf Derneği (TFGD), golf sopası ve golf topu yerine futbol topu ve ayakla oynanan sporu yaygınlaştırmaya çalışıyor.

Golf sporundan esinlenilerek ilk kez 2007 yılında İngiltere ve İspanya'da oynanan footgolf- ayak golfü son yıllarda Türkiye'de de yaygınlaşmaya başladı. 2012'de Londra'da kurulan Uluslararası Footgolf Federasyonu'na (FIFG- Federation for International Footgolf) 40 ülke üye olurken, 2013 yılında TFGD'nin kurulduğu Türkiye de üye ülkeler arasında yer aldı. Dünya footgolf klasmanında 11'inci sırada yer alan Türkiye, her yıl düzenlenen ve 15 etaptan oluşan Avrupa Footgolf Turu'nun 2015 yılında final ayağına, 2016 yılında ise açılış ayağına ev sahipliği yaptı. Türkiye Footgolf Milli Takımı da 3 yıldır Avrupa'da yapılan müsabakalara katılıyor.

Footgolf Türkiye'de gelişiyor!

11- 13 KASIM'DA TURNUVA DÜZENLENİYOR
TFGD Başkanı İhsan Demirel, Türkiye'de footgolfün yeni oynanmaya başladığını belirterek, "Antalya'da bundan sonra footgolf sporunu Kaya Palazzo Golf Resort sahasında oynayacağız ve isteyen herkes bu sporu yapabilecek" dedi.
11- 13 Kasım tarihlerinde Türkiye'de ilk defa Footgolf Türkiye Kupası'nı düzenleyeceklerini aktaran Demirel, "Bu turnuvaya herkes katılabilir" diye konuştu.

Footgolf Türkiye'de gelişiyor!

FOOTGOLF NEDİR?
Footgolf, Türkiye'de popüler bir spor olan futbol ve golfün birleşiminden oluşan bir spor. Oyun, 5 ölçüsünde bir futbol topu ile çapı 53 santimetre ve mesafe araları kısaltılmış deliklerin bulunduğu golf sahasında oynanır. Oyunun kuralları, temelde golf kuralları ile aynı. 18 delikli footgolf sahasında Her deliğin kendine özgü uzunluğu ve vuruş sayısı (par) vardır. Golf sporundan farklılaştığı bir başka nokta ise delik mesafelerinin golfe göre kısaltılmış olmasıdır. Golf sporunun aksine her hava koşulunda oyuna devam zorunludur.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...