Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çin’de hava kirliliği nedeniyle 10 bin yolcu havalimanında mahsur kaldı

Düzenleyen:
Çin’de hava kirliliği nedeniyle 10 bin yolcu havalimanında mahsur kaldı

DÜNYA Haberleri

Çin’in güneybatısında bulunan Sıçuan eyaletindeki havalimanında yoğun hava kirliliği nedeniyle uçaklar kalkmayınca 10 bin yolcu mahsur kaldı.

Shanghay Daily’nin haberine göre, Sıçuan eyaletinin Çıngdu kentindeki Şuangliu Havalimanı'nda,görüş mesafesinin 50 metreye kadar düşmesi nedeniyle 130 uçuş ertelendi, 12 uçuş iptal edildi. 

Yoğun kirliğinin iki saat sürmesi, en az 10 bin kişinin havalimanında mahsur kalmasına sebep oldu. Ayrıca bu süreçte inişlere de izin verilmeyerek gelen uçaklar diğer havaalanlarına yönlendirildi. 

Günde yaklaşık 900 uçuşun gerçekleştiği havalimanında mahsur kalan yolcuların gecikmeli de olsa seyahat etmeleri bekleniyor. 

Çin, son yıllarda çevre ve hava kirliliğiyle mücadele için yoğun tedbirler alıyor. Hızlı kalkınma ve sanayileşmenin bedeli olarak Çin'deki büyükşehirlerin çoğu, aynı zamanda dünyanın en kirli kentleri arasında yer alıyor.

Çin, sera etkisi oluşturan gazların salımında dünyada ilk sırada yer alıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...