'Ağırlaştırılmış müebbet de versen vatandaş tatmin olmuyor'

Düzenleyen:
'Ağırlaştırılmış müebbet de versen vatandaş tatmin olmuyor'

GÜNDEM Haberleri

AK Parti İstanbul Milletvekili Kuzu, "6 yaşındaki çocuğun ırzına geçip, öldürüyor. Şimdi buna ağırlaştırılmış müebbet de versen vatandaş tatmin olmuyor. İstiyor ki 'Bu adam idam edilsin.'" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, AA muhabirine idam cezası tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.  İdam cezasının, Avrupa Birliği süreci nedeniyle, 2001 yılında mevzuattan çıkarıldığını anlatan Kuzu, şu anda anayasada "İdam cezası verilemez." hükmü bulunduğuna ve ilk önce bu hükmün kaldırılması gerektiğine dikkati çekti.

"İdam cezasının olabileceğini evvela anayasaya yazmak gerekiyor, sonra sınırlandırılabilir." diyen Kuzu, Başbakan Binali Yıldırım'ın, "Sınırlandırılmış bir düzenleme yapabiliriz." sözleriyle bunu ifade ettiğini anımsattı. İdam cezasının geriye doğru işleyip işlememesi konusundaki tartışmaları da değerlendiren Burhan Kuzu, geriye işlememesinin dünya genelinde ceza kanununda bir kural, ilke olduğunu kaydetti.

Kuzu, "Tabi bu, mahkemelerin yorumuna da bağlı bir iş. Bunlara tek tek dosyada bakmak lazım, yoksa normal şartlarda ceza yasalarında prensip olarak bu kural böyle." dedi.

Burhan Kuzu, idam cezasına ilişkin şu görüşlerini aktardı:

"En azından Türkiye'de buna ihtiyaç olduğu gözüküyor. Caydırıcılık ve bilhassa gelecek açısından. İdam için diyelim 6 yaşındaki çocuğun ırzına geçip, öldürüyor. Şimdi buna ağırlaştırılmış müebbet de versen, vatandaş tatmin olmuyor. İstiyor ki 'Bu adam idam edilsin.' Yani toplumda bu konuda çok büyük istek var. Anayasa değiştirilerek bunlar yapılabilir, sınırlandırılmış bir şekilde konabilir."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...