Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Lüks villaya, sahte belgeyle sahip oldular

Lüks villaya, sahte belgeyle sahip oldular

YAŞAM Haberleri

İstanbul'da sahte belgeyle borçlandırdıkları vatandaşın villasına haciz yoluyla el koyan 12 şahıs yakalandı.

Lüks ev ve villa sahiplerini sahte evraklarla borçlandırıp tuzağa düşüren çete çökertildi. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği polisleri, Hollanda'da yaşayan ve 2010 yılında Beykoz'daki villasına tatile gelen Enver D.'nin sahte belgeyle borçlandırılıp haciz yoluyla villasına el konulması ihbarıyla ilgili soruşturma başlattı. Polisler, şebekenin villa sahibinin yurt dışında olduğunu bildiği ve sahte evrakla borçlandırdığını, ayrıca Türkiye'ye geldiğinde de tehdit ettiğini belirledi.
İddiaya göre, şebeke üyeleri sahte evrakla borçlandırdığı ev sahibine avukat aracılığıyla dava açarak tebligat göndertti. Şebeke, PTT memurlarına teslim edemedikleri evrakı teslim etmiş gibi göstertti. Daha sonra tebligata itiraz gelmemesi sonucu villaya haciz kararı çıkartıldı. Villanın değerini çıkartması için belirlenen bilirkişiyle anlaşan şebeke, 500 bin lira değerindeki villaya 50 bin lira değer koydurttu.
Şebeke, düşük değerde gösterttiği villayı emlakçı aracılığıyla tanıdık bir vatandaşın üzerine yaptı. Sonrasında ise aynı şekilde 2 kişiye daha devir yaptırdı.
Konuyla ilgili 3 PTT görevlisi, bir emlakçı, bir icra memuru, bir mahalle muhtarının oğlu ve adliyede şoförlük yapan bir kişinin de bulunduğu 12 kişi gözaltına alınarak emniyete getirildi. Emniyette sorgulanan şüpheliler işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...