Türkoğlu: Duvarları yıkacağız

Düzenleyen:
Türkoğlu: Duvarları yıkacağız

SPOR Haberleri

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, "Mutlaka bir kısmımızın geçmişte sorunları olmuştur. Biz federasyon olarak sanırım o duvarları da yıkacağız" açıklamasını yaptı.

Türkiye Basketbol Federasyonunun (TBF) yeni başkanı Hidayet Türkoğlu, federasyonda bugüne kadar yapılan başarılı çalışmaları, tecrübelerini de yansıtarak sürdürmek ve yeni projeleri hayata geçirmek istediklerini söyledi. 

Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmişle ilgili konuşmayı seven biri olmadığını belirterek, "Mutlaka bir kısmımızın geçmişte sorunları olmuştur. Biz ekip olarak sanırım o duvarları da yıkacağız." dedi.

Her şeye açık olduklarını ifade eden Türkoğlu, "Federasyonu, Türk basketbolunun yeri olarak düşünsünler. İsteyen, her zaman gelip bizimle sohbet edebilir, fikirlerini de paylaşabilir. Basketbolun kuralları anlamında yapacağımız ne varsa yapmak isteriz. Önemli olan kanunlar içinde olması." diye konuştu.

Basketbolda şu ana kadar yapılmış güzel işlerin olduğunu ve bunları aynı şekilde devam ettirmek istediklerini vurgulayan Türkoğlu, "Ayrıca kendi tecrübelerimizi bir şekilde yansıtmak istiyoruz. Basketbolun Türkiye çapında en çok izlenen, en çok sevilen spor dalı olması için elimizden ne geliyorsa yapacağız." ifadesini kullandı.

"Her şeye faydamızın olacağını düşünüyoruz"
Güzel projelerinin bulunduğunu anlatan Türkoğlu, "Basketbolseverlere aileleriyle birlikte bu sporu sevdirmek istiyoruz. Gerek ben gerek kurduğum ekip bu tecrübeye sahibiz. En kısa sürede hayata geçirmek için planlarımız olacak. İnşallah iyi işler yaparız ve sonunda basketbol kazanır." şeklinde konuştu. 

Sosyal sorumluluk projelerine de ağırlık vereceklerini kaydeden Türkoğlu, "Çalıştığımız sponsorlarla ilişkilerimizi daha iyi hale getireceğiz. Yeni sponsorlar olacaktır ve onlarla iş birliği uzun soluklu olacaktır. Gençlerimizin daha iyi performans sergilemesi için altyapılara profesyonel anlamda getireceğimiz eğitmenler olacak. Büyük bir çerçeveden bakıyoruz, her şeye faydamızın olacağını düşünüyoruz. Gerekli hazırlığımızı yaptık. Önemli olan, gerek basketbol camiasının gerek Türk halkının bize inanmasıdır. Yapacak güçteyiz." değerlendirmesinde bulundu.

"Kulüpleri özgür bırakırdım"
FIBA ile Avrupa Ligi arasında yaşanan sıkıntılar ve Türk takımlarının iki farklı organizasyonda yer almasıyla ilgili Türkoğlu, "Sürecimizin dışında gelişen bir şey oldu. Başkan olsaydım kulüplerimize hiçbir zaman o yönde baskı yapmazdım. Burada basketbol etkileniyor. Bu tip çekişmelerin basketbola zarar verdiğini görüyoruz. Ben o süreçte takımlarımızı hiçbir yere yönlendirmezdim. Nerede oynamak istiyorlarsa özgür kararlarını onlara bırakırdım." diye konuştu.

"Gençlerin seviyesini görmek gerekiyor" 
Türkiye liglerini değerlendiren Hidayet Türkoğlu, gerek erkeklerde gerekse kadınlarda Avrupa'nın en başarılı liglerine sahip olduklarını söyledi.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'ndeki sürecin devam edeceğini aktaran Türkoğlu, "Fikstür devam ediyor. Buradaki çalışmalarımızın hayata geçmesi ancak 2017-2018'den sonra olacaktır. Gerek Avrupa Ligi'nde gerek Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi gururla temsil eden takımlarımız var. Desteklemeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'ndeki yabancı oyuncu sayısına değinen Türkoğlu, "Rakamlara girmek çok zor. Şu anki konjonktürde o sayıları bir anda indirmemiz çok zor. Gençlerimiz hazır mı değil mi, o seviyeyi görmek gerekiyor. Alttan hazırlayacağımız güzel organizasyonlar inşallah takımların daha fazla genci yukarı çekmesini sağlayacaktır. Giresun ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da genç oyuncu var." şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...