Türkiye Makedonyalı selzedeleri yalnız bırakmadı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türkiye Makedonyalı selzedeleri yalnız bırakmadı

DÜNYA Haberleri  / AA

Türkiye'nin Makedonya'daki sel felaketinin ardından ülkedeki ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardımlar 852 bin 700 avro oldu.

Geçen ağustosta başkent Üsküp ve civarında büyük maddi hasara yol açan ve 22 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından Türkiye'nin farklı kurum ve kuruluşların bugüne kadar bölgeye ulaştırdığı yardımların maliyeti Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği tarafından açıklandı.

Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, Türk Kızılayı ekibinin yaklaşık üç aydır devam eden saha çalışmalarında sona geldiği belirtilirken, Türk Kızılayının yaşanan süreçte Makedonya'daki sivil toplum kuruluşları ve Kızılhaç ile koordineli bir biçimde yardımlarını bölge halkına ulaştırdığı ifade edildi.

Söz konusu yardımlarda, Türk Kızılayının Makedonya Kızılhaç kurumuna 9 bin 370 avro değerinde kürek, kazma, tel fırça, el arabası, hortum gibi alet yardımında bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, Türk Kızılayının yöre halkına 2 bin 744 avro değerindeki 6 bin 320 koli içme suyu ve Marmara Belediyeler Birliği tarafından toplanan 13 bin 88 avro değerindeki çamaşır makinesi ile buzdolabını ulaştırdığı kaydedildi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) söz konusu süreçte 21 bin 500 avro değerinde gıda ve hijyen paketi ile beyaz eşya yardımında bulunduğu ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Türkiye Diyanet Vakfınca gönderilen 40 bin 200 avro değerindeki yardımlar Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği ve Türk Kızılayı işbirliğiyle selzedelerden 2 bin haneye hijyen ve temizlik malzemeleri içeren paketler dağıtılmış, diğer yandan selden zarar gören Hasan Beg Şehitler Camisinin onarımı, halı ve taban tahtalarının değiştirilmesi için çalışmalar yapılmıştır. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ise 15 bin avro değerindeki gıda ve hijyen paketi yardımında bulunmuştur."

Bölgedeki selzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Türkiye'nin farklı belediyeleri de seferber oldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...