'Kadın haklarında Türkiye, İslam ülkelerine umut oluyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Kadın haklarında Türkiye, İslam ülkelerine umut oluyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamaruddin, "Türkiye kadın hakları konusunda İslam ülkelerine büyük bir umut oluyor." dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Üyesi Ülkelerin Kalkınmasında Kadınların Rolü Bakanlar Konferansı’na katılan Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zeliha Kamaruddin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güçlü Müslüman kadınların ve erkeklerin varlığı ile güçlü bir medeniyet oluşturulabileceğini dile getirdi.

Müslüman kadınların kadın hakları konusunu Batılı kadın bakış açısıyla değerlendirmesi gerektiğini ileri süren Prof. Dr. Kamuruddin, "Çünkü, İslam toplumunda kadın ve erkek farklı ve yarı bireyler değil. Bir kartal düşünün, güçlü olması için iki kanada ihtiyacı var. Biri eksik olduğu zaman uçamaz. İslam toplumlarında da kadın ve erkek bir kartalın iki kanadı gibidir. Güçlü olmak, uçabilmek, çok daha yükselmek için güçlü kanatlara ihtiyaç vardır. Erkekler kadınları bu şekilde gördükleri takdirde güçlü medeniyetler oluşturabiliriz." diye konuştu.

"Erkeklerin neden okuyan kadınlardan çekindikleri sorgulanmalı"

Prof. Dr. Kamaruddin, erkeklerin eğitimli kadınlardan çekindiklerini savunarak, "Erkekler, evde hizmetlerini gören kadını daha çok tercih ediyorlar. Neden okuyan kadınlardan çekindikleri ciddi anlamda sorgulanmalı." ifadesini kullandı.

"Türkiye Müslüman ülkelere umut oluyor"

Türkiye’nin kadın hakları, özellikle de kadınların ve genç kızların eğitimi konusunda model ülke olduğunu belirten Kamaruddin, "Türkiye’nin kadın hakları noktasında, özellikle kadınların ve genç kızların eğitimi konusunda model olduğunu söyleyebilirim. Bu da İslam ülkelerine büyük bir umut oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...