'Sivillerin korunması için Haşdi Şabi Telafer'den uzak tutulmalı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Sivillerin korunması için Haşdi Şabi Telafer'den uzak tutulmalı'

DÜNYA Haberleri  / AA

Musul Türkmen Milletvekili Devlet, Telaferlilerin, Haşdi Şabi ve PKK'nın ilçeye girmesinden endişe duyduğunu belirterek, "Sivillerin korunması ve kanın akmaması için Haşdi Şabi'nin Telafer'den uzak tutulması gerekir." dedi.

Irak'ta Telaferli Türkmenler, Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma bahanesiyle kentlerine girip orada ihlallerde bulunmasından endişe duyuyor.

Musul Türkmen Milletvekili İzzeddin Devlet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Telafer halkının, Haşdi Şabi ve PKK'nın ilçeye girmesinden endişe ve korku duyduğunu söyledi.

"Haşdi Şabi, Telafer'e girmeyecek" 

Endişe ve taleplerini Başbakan Haydar el-İbadi'ye aktardıklarını ifade eden Devlet, şöyle konuştu:

"İbadi ile toplantıda, Telafer'in halihazırdaki durumu ve DEAŞ sonrası durumunu detaylı şekilde ele aldık. Telafer'in kurtarılmasının ordu eliyle olmazsa başka sonuçlar doğuracağını düşünüyoruz. Haşdi Şabi Telafer'e girerse yeni mezhepsel savaş çıkacak ve siviller bunun kurbanı olacak. Telafer ilçesi de haritadan silinecek. İbadi'ye bu endişelerimizi anlattık ve kendisi Telafer'e sadece polis ve ordu güçlerinin gireceği sözünü verdi. Ancak bu kararın uygulanıp uygulanmayacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Haşdi Şabi'nin başbakanın bu kararına uymasını bekliyoruz."

"İntikam eylemine girişeceğinden kaygı duyuyoruz"

Devlet, "Hem Sünni Telafer Türkmenleri hem de Sünniler olarak Haşdi Şabi'nin Telafer'de intikam eylemine girişeceğinden kaygı duyuyoruz. Daha önce diğer bölgelerde insan hakları ihlalleri yapıldı. Sivillerin korunması ve kanın akmaması için bunların (Haşdi Şabi) Telafer'den uzak tutulması gerekir." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...