Kırgızistan'da üç parti koalisyonda anlaştı

Düzenleyen:
Kırgızistan'da üç parti koalisyonda anlaştı

DÜNYA Haberleri

Kırgızistan'da Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in hükümeti kurmakla görevlendirdiği Sosyal Demokrat Partisi, sürdürdüğü müzakereler sonucunda Kırgızistan Partisi ve Bir Bol Partisi ile koalisyon kurma konusunda anlaştı.

Sosyal Demokrat Partisi Meclis Grup Başkanı İsa Omurkulov, yaptığı açıklamada, Kırgızistan ve Bir Bol Partisi ile koalisyonda birlikte olma konusunda anlaştıklarını bildirdi. Toplam 120 sandalyenin bulunduğu parlamentoda Atambayev'in kurucusu olduğu Sosyal Demokrat Partisi'nin 38, Kırgızistan Partisi'nin 18, Bir Bol Partisi'nin 12 milletvekili bulunuyor. Meclisteki Cumhuriyet-Ata Curt Partisi Başkanı Ömürbek Babanov, İlerleme ve Kalkınma Partisi Başkanı Bakıt Torobayev ve Sosyalist Ata Meken Partisi yetkilileri koalisyonda yer almayacaklarını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...