Kundakçı PKK yandaşları suçüstü yakalandı

Kundakçı PKK yandaşları suçüstü yakalandı

GÜNDEM Haberleri

Adana'da son iki hafta içerisinde EYP'li saldırılar ve araç kundaklama eylemlerinin faili olan 2 PKK yandaşı, suçüstü yakalandı. Şüpheliler son eylemlerinde, bir otomobilin altına EYP bırakırken ve sonrasında yaşanan patlama güvenlik kamerasına yansıdı.

Geçen Cuma günü, merkez Seyhan İlçesi'ndeki İl Emniyet Müdürlüğü'nün arka sokağında park halindeki bir otomibilin altına bırakılan el yapımı patlayıcı (EYP), patladı. Patlamada, araçta maddi hasar meydana geldi. Olay, bölgedeki bir güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Bıraktıkları EYP'yi sigarayla ateşleyen yaşları küçük 2 kişinin kaçtığı ortaya çıktı. Patmala sırasında otomobilin yakınında bulunan sokak kedilerinin de kaçtığı görüldü.
SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR
Bu patlama ile yakın zamanda meydana gelen ses bombalı eylemler ve araç kundaklama olaylarını inceleyen Terörle Mücadele (TEM) ekipleri, şüphelilerin aynı kişiler olduğunu tespit etti. Şüphelilerin kaçış güzargahını ve gidebilecekleri yerleri belirleyen TEM ekipleri, akşam saatlerinde Özel Harekat polislerinin katılımıyla merkez Seyhan İlçesi Obalar ve ve Kıbrıs caddeleri üzerinde uygulama yaptı. Ekipler, yüzü maskeli ve elleri eldivenli 17 yaşındaki F.A. ile 14 yaşındaki İ.Ö.'yü benzin şişeleriyle merkez Kıbrıs Caddesi'nde başka araçları kundaklamak istedikleri sırada yakaladı. 
Son iki haftada meydana gelen EYP'li saldırılar ve araç kundaklamalarının failleri oldukları belirtilen F.A. ve İ.Ö., sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...