Başbakan Yıldırım, Çin Başbakan Yardımcısı'nı kabul etti

Başbakan Yıldırım, Çin Başbakan Yardımcısı'nı kabul etti

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, Çin Halk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Wang Yang'ı ağırladı. İki lider ekonomik ve stratejik ilişkilerin yanı sıra, Çin'de FETÖ'yle mücadele konusunu da görüştü.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında 2015 yılında tesis edilen Başbakan Yardımcıları düzeyindeki istişare mekanizmasının ilk toplantısına katılmak üzere Türkiye'yi ziyaret eden Çin Halk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Wang Yang'ı bugün Çankaya Köşkü'nde kabul etti.
TARİHİ İPEK YOLU CANLANDIRILACAK
Yıldırım kabulde, Çin ile stratejik düzeydeki ilişkilere verilen öneme atıfla, iki ülke arasındaki ekonomik ve beşeri ilişkilerin daha da geliştirilmesi yönündeki iradelerini vurguladı. Yıldırım ayrıca, Tarihi İpek Yolu'nun canlandırılması konusunda yaklaşımlarının örtüştüğünü, Çin'in 'Kuşak ve Yol' projesini desteklediklerini ve Asya'dan Avrupa'ya en az maliyetli, en güvenli ve en kısa yol olan 'Orta Koridor' projelerinin, esasen 'Kuşak ve Yol' projesinin doğal güzergahlarından biri olduğunu ifade etti. Birbirini tamamlayan her iki projenin yanı sıra Yıldırım, bu projelerin altyapı boyutunu oluşturan Edirne-Kars demiryolu projesinde de Çin ile birlikte çalışmayı arzu ettiklerini dile getirdi.
ÇİN'DE FETÖ'YE KARŞI MÜCADELE
Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Çin'in gösterdiği destek ve dayanışma için teşekkürlerini görüşmede bir kez daha ifade etti. Yıldırım, Çin'deki FETÖ bağlantılı şahıs ve kuruluşlara karşı atılmakta olan adımlardan duyulan memnuniyeti Wang'a iletti. 
Başbakan Yardımcısı Wang Yang, iki ülke arasında işbirliğinin daha da geliştirilmesi bağlamındaki iradelerinin ortak olduğunu, Başbakan Yardımcıları düzeyindeki istişare mekanizması çerçevesinde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile gerçekleştirecekleri toplantının yararlı ve verimli olacağına inandığını ifade etti. Wang Yang, darbe girişimi sonrasında yapmış oldukları destek beyanlarının yanı sıra, Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı'nın, Çin Yönetimi'nin destek mesajını getirmek üzere Türkiye'yi ziyaret ettiğini hatırlattı. Çin'de Türkiye aleyhine herhangi bir faaliyete izin vermeyeceklerini ve ülkede bulunan FETÖ unsurlarına karşı gereken müdahalelerde bulunacaklarını vurguladı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...