Faizsiz finans için ortak kredi kartı

Düzenleyen:
Faizsiz finans için ortak kredi kartı

Ekonomi Haberleri

Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş, “Katılım bankalarının kredi kartı sayısı yetersiz. Hepimiz bir araya gelerek sağlam bir marka oluşturabiliriz, maliyetleri düşürüp, kârlılığı artırabiliriz” dedi

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, İslami finansın Türk bankacılık sektörü içerisindeki payının yüzde 5 olduğunu, söz konusu oranın yıllardır aynı seviyelerde kaldığını, bu oranı artırmak için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Türkiye’de 2025 yılı hedefinin bu oranı yüzde 15’lere çıkarmak olduğunu aktaran Göktaş, “Buna ulaşmak için de zaten hükümetimiz ve devletimiz gerekli adımları atmaya başladı. Bunların en önemlileri, 2 kamu katılım bankası kuruldu. Vakıf Katılım da bunlardan biri ve inşallah bu hedefe gidiş yolunda en önemli aktörlerden biri olacak” dedi. Göktaş, Türkiye Katılım Bankaları Birliği’nin üzerinde çalıştığı ortak kart projesini desteklediklerini vurgulayarak, “Biz de sistemin içindeyiz ve çalışma grubunda arkadaşlarımız var. Bizim de gönlümüzden geçen, katılım bankalarının tek bir marka altında ortak bir kart çıkarması ve böylece müşteriler nezdinde yaşanan kafa karışıklıklarına bir son vermek” diye konuştu.
Türkiye’de şu anda kullanılan çeşitli marka kartlar bulunduğunu dile getiren Göktaş, şunları kaydetti: “Katılım bankalarının da bir kısmı bu markaların altında faaliyet gösteriyor, bir kısmının kendi markaları var. Baktığınız zaman toplam büyüklük olarak da katılım bankalarının kredi kartı sayısı aslında yetersiz. Tüm katılım bankaları bir araya geldiğinde sağlam bir marka oluşturma şansı var. Ortak hareket ederek hem maliyetleri aşağı çekme adına, hem de kârlılıkları rasyonel hâle getirmek için çok ciddi, önemli bir yaklaşım.”

Bursa şubesi de açıldı

Vakıf Katılım’ın Bursa Şubesi hizmete girdi. Genel Müdür İkram Göktaş, şu anda 24 şubeyle devam ettiklerini belirterek, bu yılı 30 şubeyle kapatmak istediklerini söyledi. Göktaş, “30 şubenin belki bir miktar üzerine çıkabiliriz. Nihai hedefimiz 2025 yılında katılım bankacılığının pazar payını yüzde 15’lere çekerek, sektörde lider olmak. Özellikle 
İstanbul Finans Merkezi Projesi konusunda hem hükümetimiz hem de katılım bankaları ve diğer bankalar ciddi anlamda çalışmalar yürütüyor. Şu anda İslami finansın merkezi Londra gözüküyor. Biz hem coğrafi olarak hem de Müslüman bir ülke olarak bunu hak eden ülkenin Türkiye, şehrin de İstanbul olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...