Meclis’e havalı tedbir

Düzenleyen:
Meclis’e havalı tedbir

GÜNDEM Haberleri

TBMM Güvenlik ve Koordinasyon Kurulu, herhangi bir saldırı ihtimaline karşı yeni güvenlik tedbirlerini devreye sokuyor.

Yücel KAYAOĞLU ANKARA

TBMM İdare Amiri AK Partili Salim Uslu’nun başkanlığında yapılan TBMM Güvenlik ve Koordinasyon Kurulunda çok önemli yeni güvenlik tedbirleri alındı. Alınan tedbirler özetle şu şekilde: “Hâlihazırda, Meclis’e girme yasağı konulan 629 kişi bulunuyor. Bu kişilerin yeni bir değerlendirmesi yapılacak. Milletvekili, kendince sakıncalı olan ziyaretçilerinin isimlerini, meclis yönetimine teslim edecek. Milletvekillerinden gelen talepler doğrultusunda, Meclis’e giriş yasağı konulacak yeni bir liste hazırlanacak. Bu kişilerin isimleri Meclis kapılarında görev yapan polislere bildirilecek ve içeri alınmamaları istenecek. Kabine üyelerinin,  Meclis’te özel kalem müdürleri ve yasama danışmanları dışındaki personelinin Meclis’e getirilmemesi için tüm bakanlara yazı yazılacak.
 ZİYARETÇİLERE ÇİPLİ TAKİP
Meclis’e gelen ziyaretçilere manyetik okuyucu kart verilecek. Akşam mesai bittikten sonra, içeride kalan veya kartı teslim etmeyenler tespit edilecek. Meclis yönetimi güvenlik gerekçesiyle bu takibi gerçekleştirecek. Mevcut uygulamada, bir milletvekili danışman veya şoför olarak görevlendireceği kişiyi, sabıkası olsa da, ‘Sorumluluğu ben alıyorum’ diyerek o kişiyi işe alabiliyordu. Yeni alınan karara göre ise, milletvekili ‘sorumluluk benim’  dese bile sabıkası olan birinin göreve getirilmesine izin verilmeyecek. Meclis yönetiminden alınan bilgiye göre bu karar HDP’li Lezgin Botan’ın sabıkalı bir kişiyi danışman olarak atamak istemesi nedeniyle alındı. Yeni karar doğrultusunda, yapılacak araştırmada sakıncalı bulunan biri; milletvekili istese de işe alınmayacak. Meclis’in güvenliği için, uygun görülen yerlere hava savunma sistemleri ve ağır silahlar koyulacak. Bunun için ASELSAN’ın bir proje üzerinde çalıştığı belirtildi. Kurulacak yeni sistem ile Meclis’e 100 metreden fazla yaklaşan uçak, helikopter veya insansız hava araçlarına müdahale edilecek. Meclis’e yönelik herhangi bir saldırı karşısında anti-drone sistemi devreye girecek. Ayrıca, uzaktan kumanda ile yapılacak saldırılara karşı Meclis’teki sinyal kesici jammerler yenilenecek. Diğer kapılarda bulunan anti terör amaçlı rot-blokerlar Ayrancı kapısına da kurulacak. FETÖ operasyonları kapsamında kamudan atılanların itiraz başvuruları, yine güvenlik gerekçesiyle Meclis kampüsü dışında alınacak. Bunun için, mülkiyeti Orman ve Su İşleri Bakanlığına ait olan ancak TBMM’nin kullandığı binada personel görevlendirildi. Meclis kampüsü içinde son günlerde artan trafik kazalarına karşı da önlem alınıyor. Geçtiğimiz günlerde, kapalı otopark dâhil, Meclis bahçesinde araba yolu olarak kullanılan yerlerde çok sayıda trafik kazası yaşanmıştı. Bu kazalardan birinde bir bakanın şoförünün geri geri giderken, bir personele çarpıp yaraladığı belirtildi. Bu tip kazaların önlenmesi için, Meclis yönetimi Emniyet’ten trafik ekibi isteyecek. Hız sınırını aşan ve park ihlali yapanlara trafik cezası uygulanacak. Ayrıca, Meclis’e aracı ile gelen milletvekilleri için ana bina kapılarında valeler bekleyecek. Milletvekilleri, isterlerse araçlarını valelere bırakabilecek.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...