Darbeden 2 hafta önce telefonunu kapatmış

Düzenleyen:
Darbeden 2 hafta önce  telefonunu kapatmış

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz’un ikinci adam olduğu belirlenen Kemal Batmaz’ın darbeden 2 hafta önce telefonunu kapattığı ve bir daha da açmadığı ortaya çıktı.

Ebru Karatosun ANKARA
Ankara Başsavcısı Harun Kodalak’ın koordinesinde ve savcı Ramazan Dinç tarafından özel ekiple yürütülen Adil Öksüz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı soruşturması derinleşiyor. Başsavcılık, Öksüz ve Batmaz’ın ABD seyahatleri başta olmak üzere tüm faaliyetlerini incelemeye devam ediyor. Öksüz ve Batmaz’ın ABD’ye darbeden öncede defalarca gittiği tespit edildi. Batmaz’ın ilk olarak ABD’ye 1997’de Adil Öksüz’ün de 1999 yılında gittiği belirlendi. Savcılık, daha sonra Öksüz’ün ABD seyahatlerinden birini 18 Ekim 2009 yılında giderek, 23 Ekim 2009’da geri dönerek gerçekleştirdiğini, Batmaz’ın da 20 Ekim’de giderek 22 Ekim’de döndüğünü tespit etti.
‘TARLA BAKMA’ YALANI
Kemal Batmaz’ın darbe girişiminden 2 hafta önce yani 1 Temmuz’da telefonunu kapattığı ve bir daha da açmadığı kaydedildi. Bunun üzerine savcılık, Batmaz’ın irtibatı nasıl sağladığını araştırmak için harekete geçti. Batmaz’ın irtibatını patates hat kullanarak sağladığı değerlendiriliyor. Batmaz’la irtibatını nasıl sağladığı konusunda Akıncı Üssü’ndeki üçüncü sivil Harun Biniş ifadesinde “Kemal Batmaz ile önceden sözleşmiştik. O gün oraya tarla-arsa bakmaya gittim. Mail ile haberleştik, sık görüşmezdik zaten” dediği öğrenildi.
GÜLEN’İN FOTOĞRAFLARI ÇIKTI
 Savcılık tarafından Biniş’in üzerinden çıkan materyallerin incelemesi de tamamlandı. Söz konusu dijital materyaller içerisinde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e ait onlarca fotoğraf çıkması dikkat çekti. Diğer yandan, Akıncı Üssündeki örgüt imamları Batmaz ve Biniş’in FETÖ kuruluşu Kaynak Holding ile bağlantısı da deşifre edildi. Savcılık, Biniş ile Batmaz’ın 2009 yılında tanıştıklarını da tespit etti. Biniş’in önce 2009’a kadar Kaynak Holding bünyesinde olan Venero Bilişim’de çalıştığı ve sonra TİB’e geçtiği kaydedildi. Devlet tepe yönetiminin kullandığı kriptolu telefonların dinlenmesi davasının ardından TİB’den gönderilen Biniş, yine FETÖ ile bağlantılı bilişim ve savunma sanayi alanında yazılım yapan Mirsoft Bilişim şirketine geçti. Batmaz, Kaynak Holding bünyesinde Kağıt AŞ’nin Genel Müdürü olarak görev yapmıştı. Biniş ve Batmaz’ın hiçbir gerekçe göstermeden 2015’in son aylarına doğru işlerinden istifa ettiği de kaydedildi. 
KARDEŞİ DE TUTUKLANDI
Kemal Batmaz’ın Erciyes Üniversitesi’nde akademisyen olan kardeşi Prof. Dr. Şakir Batmaz’ın da FETÖ kapsamında tutuklandığı ortaya çıktı. Prof Dr. Şakir Batmaz’ın telefonunda ByLock bulunduğu da belirlenmişti. 

TEK KİŞİLİK KOĞUŞLARDA 

Cezaevine gönderilen Kemal Batmaz, FETÖ’nün kripto okulu Anafartalar Koleji’nin müdürü Hakan Çiçek, Harun Biniş ve Nurettin Oruç’un tek kişilik koğuşlarda tutulduğu öğrenildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...