Kodalak: Batmaz, Öksüz'ün üstü olabilir

Düzenleyen:
Kodalak: Batmaz, Öksüz'ün üstü olabilir

GÜNDEM Haberleri

Başsavcısı Kodalak, darbenin yöneticilerinden Kemal Batmaz için “Adil Öksüz’ün üstü olabilir” dedi. Batmaz, üsteki görüntülerine rağmen her şeyi inkâr etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, darbe girişimi gecesi Akıncı Üssü’nde görüntüleri ortaya çıkan eski Kaynak Kağıt AŞ Genel Müdürü Kemal Batmaz’ın darbenin çok kritik isimlerinden biri olduğunu” belirterek, “Adil Öksüz kadar önemli olduğunu, belki de onun üstü olabileceğini gördü” dedi.
Başsavcı Kodalak, FETÖ soruşturması kapsamında Ankara’da şu anda 4 bin 359 asker ve sivilin tutuklu bulunduğunu, asker ve sivil, soruşturdukları toplam kişi sayısının ise 10 binin üzerinde olduğunu bildirdi. 
Kodalak şunları kaydetti: “Adil Öksüz’ün ABD’ye gidiş gelişlerinin mercek altına aldık. Muhtemelen tek başına değildi. 1999’dan 11 Temmuz 2016’ya kadar ABD’ye gittiği uçakların sefer sayılarından hareket ederek, yolcu listelerine tek tek baktık, 4 binden fazla yolcuyu mercek altına aldık. Buradan hareket ederek Kemal Batmaz’a ulaştık.
Tabii o tarihte bu şahsın önemini bilmiyorduk. Sonraki çalışmalarımızdan sonra bu şahsın aslında darbenin çok kritik isimlerinden biri olduğunu, Adil Öksüz kadar önemli olduğunu, belki de onun üstü olabileceğini gördük. İlginç olan şu, Kemal Batmaz ifadesine Adil Öksüz ile benzer şeyleri söylemiş, ‘Tarla bakmaya geldim’ demiş. Bu zaten beraber hareket ettiklerini gösteriyor”
Batmaz’ın bir kez daha ifadesini aldıklarını bildiren Kodalak, “Ama her şeyi inkâr ediyor. Hatta görüntülere dahi ‘Ben değilim’ diyor. Ama bilirkişi raporu ile görüntüleri eşleştirdik” diye konuştu. 
Kemal Batmaz’a selam veren kişinin Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim olduğunu söyleyen Kodalak, “Bu darbenin sivil ayağının nasıl şekillendiğini gösteren önemli bir delil. Bu delillerin mutlaka Amerikalı ilgililer tarafından dikkate alınacaktır” dedi.
Kodalak, Akıncılar Üssü çevresinde yakalanan şüphelilerden Anafartalar Kolejleri sahibi Hakan Çiçek’in de darbe şüphelisi Albay Ahmet Özçetin’in çağrısı üzerine “sosyal faaliyet için gittim”, “çocuğa ders vermek için gittim” ifadelerini verdiğini, ancak “Ne faaliyeti?”, “Çocuk kız mı erkek mi?”, “Ne dersi?” gibi soruları cevaplayamadığını ifade etti. 
Akıncı Üssü’nde yakalanan sivillerden biri olan Nurettin Oruç da ifadesinde ‘Hayvan yetiştiriciliği belgeseli çekmeye” gittiklerini söylemişti.
Gülen’in iadesi için ABD’ye gönderilen deliller arasında bu bilgilerin bulunmadığının hatırlatılması üzerine Kodalak, “Kaybedilmiş bir şeyimiz yok. Zaten bana sorarsanız, hepsinin bir anda sunulmasından ziyade bazı güçlü delillerin peyderpey sunulmasının daha etkili olacağını değerlendiriyorum” ifadelerini kullandı.
İlk davaları 2017’nin başında açmayı düşündüklerini kaydeden Kodalak, “Hakim savcı soruşturmalarında davaları tek tek açmayı düşünüyoruz. 3 bin hakime dava açacaksak, 3 bin ayrı dava açacağız. Bunun haricinde sadece olaylarla irtibatlı, aynı olayın içinde bulunmuş hakim savcı olursa onları beraber açacağız” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...