Çağdaş sanat kapılarını açtı

Düzenleyen:
Çağdaş sanat kapılarını açtı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Fuarda, 20 ülkeden 70 galeri ve 520 sanatçı ile bin 500’den fazla eser görücüye çıktı.

Murat Öztekin

Sanatseverlerle, çağdaş sanatı bir araya getiren Contemporary Istanbul başladı. Milletlerarası çağdaş sanat örneklerinin sunulduğu fuarda, 20 ülkeden 70 galeri ve 520 sanatçı ile bin 500’den fazla eser yer alıyor. İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen fuar çerçevesinde düzenlenen “CI Dialogues”ta ise sanatçı ve koleksiyonerler, çağdaş sanatın durumunu değerlendirmek üzere bir araya gelecek. Contemporary Istanbul’un en dikkat çeken bölümlerini, bu yıl ilk defa görücüye çıkan Collectors’ Stories ve CI Design meydana getiriyor. Collectors’ Stories’da Türkiye’nin önde gelen sanat koleksiyonlarından 120 eser, sanatseverlerle buluşacak. 

Geri dönüşümün sanatı 

Arçelik’in geri dönüşümü sanatla buluşturan ‘Cycles’ sergisi de Contemporary Istanbul’da görücüye çıkıyor. Bu sergiyle Arçelik’in geri dönüşüm tesislerinden elde edilen malzemeler, Türkiye’nin önde gelen sanatçıları ve tasarımcıları tarafından fonksiyonel sanat eserleri ve koleksiyon objelerine dönüştürülüyor. ‘Cycles’ sergisinde; Seçkin Pirim, Sema Topaloğlu ve Elâ Cindoruk & Nazan Pak, bu geri dö-nüştürülmüş materyallere ustalıkla yeni bir form kazandıracak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...