Şut özgürlüğü

Düzenleyen:
Şut özgürlüğü

SPOR Haberleri

“Yalnızca topa sahip olmak Başakşehir’i devirmeye yetmez” ifadesini kullanan Hollandalı teknik adam, takıma şut emri verirken Podolski’ye bu konuda sınırsız özgürlük tanıdı

Burhan Can TERZİ

Lider Başakşehir ile oynanacak maç öncesi Florya’da OHAL ilan edildi. Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, yaklaşık 2 saat süren toplantıda Başakşehir’le ilgili tüm detayları ve rakip futbolcuların özelliklerini tek tek anlattı. Geçen pazar gününden itibaren Süper Lig’in liderini didik eden, kurmaylarıyla birlikte maç kasetlerini izleyip değerlendirmeler yapan Jan Olde Riekerink, oyuncularına “Gençlerbirliği ve Adana’ya karşı oynadığımız gibi oynarsak, etkisiz kalırsak Başakşehir’i mağlup etme şansımız yok” dedi. “Başakşehir’i devirmemiz için topa sahip olmanız yetmez” ifadesini kullanan Hollandalı Teknik Direktör, İstanbul temsilcisinin Fenerbahçe ve Karabük’ü yendiği maçlardan örnekler verip “Rakibin oyunu kontrol etmek, topu ayağında tutmak gibi bir derdi yok. İyi kapanıp çok çabuk sonuca gidiyorlar. Biz yine topun bizde kalmasını sağlayacağız ama bu defa hep ileriyi düşüneceğiz” ifadesini kullandı.
Mesafeler daralacak
Oyuncularına bugün yapılması gerekenleri anlatan Jan Olde Riekerink, “Maçta birbirinize daha yakın oynayacaksınız. Savunma ile hücum hattı arasındaki mesafeyi kısa tutarak takım boyunu kısaltacağız. Hata yaptığımızda telafi şansımız yükseltmeliyiz. Pozisyon zenginliği oluşturmamızın formülü de bu. En önemlisi şut çekmemiz. Birbirinize sürekli şut imkanı sağlamanız gerekiyor. Savunmaları katı, set hücumlarıyla bu katı savunmayı delmek çok zor. Bu sebeple bol bol şut çekmenizi istiyorum” ifadelerini kullandı. Daha sonra doğrudan Podolski’ye hitap eden Riekerink, “En büyük iş sana düşüyor.  Şut imkanı yakaladığında başka bir şeyi düşünmeden, topu kaleye yollayacaksın. Bu konuda sınırsız özgürlüğün var” dedi.       >

Cimbom evinde şans tanımıyor

Galatasaray ile lider Başakşehir, Süper Lig’de 17. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 16 maçtan 9’unu Galatasaray, 3’ünü eski adıyla Başakşehir kazandı, 4’ü de berabere bitti. Aslan av sahibi olduğu maçlarda 4 galibiyet 4 beraberlik gördü.

Şut özgürlüğü

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...