Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Diyarbakır'da emniyete bombalı saldırı: 50 üzerinde yaralı var

Düzenleyen:
Diyarbakır'da emniyete bombalı saldırı: 50 üzerinde yaralı var

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün içerisinde bulunduğu emniyet binasına bombalı saldırı yapıldı. Patlamanın ardından bölgede çatışma çıktı. İlk belirlemelere göre 50'den fazla yaralı var. Şehit sayısı ise 2'ye yükseldi

Son Dakika: Diyarbakır patlama! Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün içerisinde bulunduğu emniyet binasına, bombalı saldırı yapıldı. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

DHA muhabiri Ferit Aslan, patlamanın çok şiddetli olduğunu, görgü tanıklarının bazı ev ve binaların yılıkdığını söylediğini belirtti.

50'DEN FAZLA YARALI VAR, 2 ŞEHİT

Saldırıda, 1 sivil şehit olmuş, aralarında polis ve sivillerin bulunduğu yaklaşık 50 kişi yaralanmıştı. Yaralılardan 1 polis, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Şehit polisin, yaklaşık 2 ay önce Diyarbakır’a tayininin çıktığı ve eşinin hamile olduğu öğrenildi. 
Bölgede çalışmalar sürüyor. 

SALDIRININ ARDINDAN ÇATIŞMA ÇIKTI

Olay, 08.00 sıralarında merkez Bağlar ilçesi Emek Caddesi üzerinde bulunan ve içerisinde Terörle Mücadele ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün olduğu Eski Emniyet Müdürlüğü'nde meydana geldi. Emniyet binasına bombalı saldırı yapılırken, saldırının ardından çatışma çıktı.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇ İHTİMALİ

Saldırının bomba yüklü araçla yapıldığı tahmin ediliyor.

Olay yerinden ilk görüntüler geldi - FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLA

Diyarbakır'da emniyete bombalı saldırı: 50 üzerinde yaralı var

Diyarbakır'da emniyete bombalı saldırı: 50 üzerinde yaralı varDiyarbakır'da emniyete bombalı saldırı: 50 üzerinde yaralı var

DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan açıklamada, Bağlar ilçesindeki Aydın Arslan Bulvarı'nda patlama meydana geldiği belirtildi.
"Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, sivil vatandaşlarımızın ve öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu bir bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla yapıldığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir. Patlamayla ilgili kamuoyuna ilerleyen saatlerde daha ayrıntılı bilgiler verilecektir." ifadeleri kullanılan açıklamada, yaralıların hastanelere intikal ettirildiği ve tedavilerine başlandığı kaydedildi.
Vatandaşlardan, birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyulan günlerde sağduyulu hareket etmesi istenen açıklamada, resmi açıklamalara itibar edilmesinin büyük önem arz ettiği vurgulandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...