Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TSK: '4 muhalif şehit oldu'

Düzenleyen:
TSK: '4 muhalif şehit oldu'

GÜNDEM Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı'nın 73'üncü gününde yaşanan çatışmalarda 3 DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini, 4 muhalifin şehit olduğunu, 10 muhalifin ise yaralandığını açıkladı. 94 DEAŞ terör örgütü hedefine ateş destek vasıtaları ile atışlar yapıldığı da bildirildi.

TSK'dan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin oluşturduğu tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek maksadıyla 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtı'nın ülkenin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesi'nin 51’inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürüldüğü kaydedildi. Mare sektöründe muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından ileri harekâta devamla, Aktarin güneyinde yer alan DEAŞ terör örgütü unsurlarınca 1 Kasım 2016 tarihinde ele geçirilen Jabal Khirbat al Kanisah isimli meskûn mahalde tekrar kontrol sağlandığı bildirildi. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 3 DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, 4 muhalifin şehit olduğu, 10 muhalifin ise yaralandığı belirtilerek, destek sağlayan unsurlarda zayiat ve hasar meydana gelmediği kaydedildi. Muhalif unsurlarca harekâtın başlangıcından bu yana 170 meskûn mahalde (yaklaşık bin 350 kilometre) kontrolün sağlandığına dikkat çekildi. 

Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 94 DEAŞ terör örgütü hedefine ateş destek vasıtaları ile atışlar yapılarak, DEAŞ terör örgütü mensubu teröristlerce kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlarının etkisiz hale getirildiği ifade edildi. Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından hava harekâtı icra edilmediği, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak yerde bekler uçak görevlendirildiği kaydedildi. 

Koalisyon güçleri tarafından Jabal Khirbat al Kanisah ve Shudud bölgelerinde tespit edilen DEAŞ terör örgütü mensuplarına yönelik 7 hava harekâtı icra edilerek, 8 DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, DEAŞ unsurlarına ait 2 savunma mevzi ve 2 havanın imha edildiği belirtildi. 

DEAŞ terör örgütünden temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri tarafından 2 mayının ve 28 EYP’nin kontrollü olarak imha edildiği, harekâtın başından bugüne kadar çoğu tuzaklanmış 35 mayın ve bin 407 EYP’nin kontrollü olarak etkisiz hale getirildiği vurgulandı. Suriye sınır hattında Bayraktar ve Gözcü ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyetinin icra edilmeye devam edildiği kaydedildi. 

AFAD ve Kızılay’a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve bölgede bulunan sivillere günde üç öğün sıcak yemek verildiği ve sağlık hizmetlerinin karşılandığı belirtilerek, “Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir” denildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...