Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Merkez Bankası: Kurdaki değer kaybı enflasyondaki iyileşmeyi sınırlandırdı

Düzenleyen:
Merkez Bankası: Kurdaki değer kaybı enflasyondaki iyileşmeyi sınırlandırdı

Ekonomi Haberleri

Merkez Bankası, kurdaki değer kaybının Ekim ayında yıllık enflasyon görülen gelişmeyi sınırlandığını söyledi.

Merkez Bankası, kurdaki değer kaybının Ekim ayında yıllık enflasyon görülen gelişmeyi sınırlandığını söyledi.

Banka tarafından Ekim enflasyon verilerine ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı raporda, "Temel mal grubu yıllık enflasyonu üzerindeki birikimli döviz kuru etkileri zayıflamaya devam etse de son dönemde Türk lirasında gözlenen değer kaybı yıllık enflasyondaki iyileşmeyi sınırlamıştır" denildi.

ENFLASYON VERİLERİ

Dün açıklanan verilere göre enflasyon yıllık bazda yüzde 7,16, aylık bazda yüzde 1,44 olarak gerçekleşti ve beklentilerin altında geldi.

Tüketici fiyatlarında Ekim ayında dönemsel nedenlerle önemli bir yükseliş yaşansa da çekirdek ve yıllık enflasyonda yaşanan ve bir kaç aydır devam eden sert düşüşler devam etmişti.

Ekim ayında yıllık enflasyonun tüm alt gruplarda düşüş kaydettiğini belirten Merkez Bankası, "Aylık giyim enflasyonu yakın dönemdeki eğilimini koruyarak Ekim ayında da mevsimsel ortalamaların altında gerçekleşmiştir. Dayanıklı mal grubunda ise Türk lirasındaki değer kaybına bağlı olarak başta otomobil olmak üzere tüm alt gruplarda fiyatlar yükselmiştir. Giyim ve dayanıklı dışı temel mal grubunda ise daha ılımlı bir fiyat artışı gözlenmiştir" dedi.

Nota göre, geçen ay gıda enflasyonu yükselse de temel mal ve hizmet enflasyonundaki düşüşe bağlı olarak çekirdek göstergelerin yıllık enflasyonları azaldı.

Banka Ekim ayında tüketici fiyatları üzerindeki üretici fiyatları kaynaklı baskıların ise zayıf seyrini koruduğunu vurguladı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...