Sağlık çalışanına saldıranlara ağır ceza

Sağlık çalışanına saldıranlara ağır ceza

Politika Haberleri

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, "Sağlık çalışanına şiddet uygulayana sıfır toleranslı oluşumuz kamuoyu ve kendi meslektaşlarımız tarafından hissedilsin" dedi.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Adalet Bakanlığı ile birlikte sağlık çalışanlarını koruyacak yasa konusunda çalışma yaptıklarını belirterek, "Sağlık çalışanına saldıranlara sıfır toleranslı oluşumuz kamuoyu ve kendi meslektaşlarımız tarafından hissedilsin" dedi.
Bakan Müezzinoğlu, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde Edirne'de 15'incisi yapılan Üniversite Hastaneleri Birliği toplantısına katıldı. Balkan Kongre Merkezi'nde yapılan toplantıda konuşan Müezzinoğlu, sağlık çalışanına şiddet uygulayanlara cezanın arttırılmasının yanında gözaltı ve tutuklamaların da olabileceğini kaydetti. Türkiye'de sevgi, hoşgörü, birbirini ağırlama gibi konularda büyük kayıplar yaşandığını ve 1970 ila 2010 yıllarını kapsayan 40 yıllık süreçte çatışma kültürü oluştuğunu ifade eden Müezzinoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"1970-2010 yılları arasında baktığımızda büyük oranda çatışma kültürünü insanlarıyız ve çatışmacılığı yapımıza yer yer yerleştirdik. Yeni gelen nesiller daha ego merkezli, ben merkezli. Evde şiddet varsa, çocuğa şiddet varsa, trafikte, stadyumda şiddet varsa bu sağlıkta hiç olmayacak anlamına gelmez. Birbirini ağırlayabilen, sevebilen, değer verebilen, kendisine yapılmasını istemediği bir yanlışı bir başkasına yapmamayı bilen, bunu hayat felsefesine koyabilen kültürü sağlayabilirsek o zaman belki kanunlara muhtaç olmayacağız ama şu an gördüğüm kadarıyla ciddi düzeyde yasal düzenlemelere ihtiyacımız var. Bu konuda da Adalet Bakanlığı ile arzu ettiğimiz düzeyde olmasa bile yine de bizim sağlık çalışanına şiddet uygulayana net oluşumuz, sıfır toleranslı oluşumuz, kamuoyu ve kendi meslektaşlarımız tarafından hissedilmesi lazım. Hekimle hasta arasına çok kanunları ve güvenliği koymayı çok da cesurca istemenin açıkçası vicdanen çok rahat konuşabildiğim cümleler değil ama Adalet Bakanlığı ile yaptığımız çalışmalar cezanın artırılması yanında, ilk müdahale sonrası tutuklamaların veya gözaltına almaları hiç olmazsa o andaki duruşun net olmasını kapsıyor. Yanlışı yaptı, ifadeyi verdi, evine gitti değil. Bir yanlış yaptıysa birkaç gün ilk andaki bir cezai sınır var olduğunu kendisi ve yakınları da hissetmeli. Şiddete maruz kalan da o özgüveni hissedebilmeli. Bunu sağlamaya çalışıyoruz."

Edirne Valisi Hasan Duruer, Üniversite Hastaneleri Birliği Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ile Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük'ün de katıldığı toplantıda açılış konuşmalarının ardından 'Üniversite Hastaneleri Sorun ve Çözüm Önerilerinde Gelinen Nokta' konulu oturuma geçildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...