Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HDP'ye yönelik operasyon dünya basınında

Düzenleyen:
HDP'ye yönelik operasyon dünya basınında

GÜNDEM Haberleri

HDP'ye yönelik terör operasyonu dünya basınında geniş yer buldu. Amerikan New York Times gazetesi, "Muhalefet partisi HDP'nin liderleri gözaltına alındı" açıklaması yaptı. AP'nin Türkiye Raportörü Kati Piri ise HDP'ye yapılan terör operasyonu hakkında "Şimdi Parlamentonun HDP'li üyeleri gözaltına alınıyor" dedi.

Amerikan New York Times gazetesi haberi, "Türk polisi muhalefet partisi HDP'nin liderlerini gözaltına aldı" başlığıyla duyurdu. 

Amerikan Wall Street Journal Gazetesi ise, "gözaltılar hükümetin temmuz ayındaki başarısız darbe girişiminin ardından HDP'li politikacılara karşı en önemli adımı" diye yazdı. 

France 24 kanalı internet sitesindeki haberinde, "Türkiye, terör örgütü propagandası yapmak suçuyla ilgili ifade vermeyi reddetmeleri nedeniyle Halkların Demokrat Partisi'nin 2 eş başkanını ve 9 diğer milletvekili gözaltına aldı" dedi. 

Kati Piri'den HDP'ye yapılan operasyona tepki

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, eş başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu bazı HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasına ilişkin açıklamada bulundu.

"TÜRKİYE'DEN ÇOK KÖTÜ BİR HABER"

Hollanda İşçi Partisi üyesi olan Piri, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye’den çok kötü bir haber. Şimdi Parlamento’nun HDP’li üyeleri gözaltına alınıyor" yazdı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...