Kilis'te DEAŞ üyesi 3 terörist yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kilis'te DEAŞ üyesi 3 terörist yakalandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Kilis'in Elbeyli ilçesinde, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan DEAŞ terör örgütü mensubu, yabancı uyruklu 3 terörist yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, önemli yurt içi olaylara ilişkin açıklama yapıldı.
Buna göre, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde devam eden operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist etkisiz hale getirilirken, tespit edilen bir el yapımı patlayıcı da imha edildi.
Tunceli merkez ve Bitlis Hizan bölgelerinde düzenlenen operasyonlarda da tespit edilen 3 el yapımı patlayıcı imha edilerek etkisiz hale getirildi.
Batman'ın Sason ilçesinde güvenlik güçlerinin arazi aramasında, 2 sığınakta çok miktarda malzeme ve 750 kilo amonyum nitrat ele geçirildi.
Kilis'in Elbeyli ilçesinde Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan DEAŞ terör örgütü mensubu yabancı uyruklu 3 terörist yakalandı.
Öte yandan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait 6 F-16 uçağı ile Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra edildi. Bu uçuş sırasında Yunanistan'a ait 2 F-16 uçağı tarafından bir Türk F-16 uçağına 2 dakika süre ile radar kilidi atıldı, 2 Türk F-16 uçağına ise üstten yakın geçmek suretiyle tacizde bulunuldu. Bu karşılık olarak Türk hava unsurları tarafından gerekli reaksiyon gösterildi.
Türk Hava Kuvvetlerine ait 2 F-16 ile de Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu gerçekleştirildi.
Açıklamada, Hava Kuvvetleri Komutanlığından görevlendirilen bir uçak ile Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesindeki bir donörden, Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde bulunan bir hastaya organ nakli yapılmasının sağlandığı da belirtildi.
- Yasa dışı sınır geçişleri
Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birliklerince, gün içerisinde Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 546 kişi, Türkiye'den de Suriye'ye geçmeye çalışan 14 kişi yakalandı.
Bu müdahaleler sırasında 6 cep telefonu, 3 bilgisayar, 2 bin 880 dolar, 4 bin 464 Türk Lirası, 18 bin 650 Suriye Lirası, 10 pasaport ve 7 kimlik ele geçirildi.
Güvenlik güçleri Irak’tan Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 7, İran'dan Türkiye'ye geçmeye çalışan 10, Türkiye'den İran'a geçmeye çalışan bir, Türkiye'den de Yunanistan'a yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 100 kişiyi yakaladı. Bu müdahaleler sırasında ise 10 bin pakete yakın sigara ele geçirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...