Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Diyarbakır'da vatandaşlardan PKK'ya tepki

Düzenleyen:
Diyarbakır'da vatandaşlardan PKK'ya tepki

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıyı vatandaş kınadı.

Diyarbakır'da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, PKK'lı teröristlerce bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu 2 polis şehit oldu, 6 kişi hayatını kaybetti, 100'ü aşkın kişi de yaralandı.

Olay bölgesinde hasarı az olan esnaf, kendi imkanıyla iş yerini onarırken, hasarı ağır olanlar ise tespit çalışmasını bekliyor. Evlerinin duvarları yıkılan bazı aileler, evlerinden çıkarttıkları eşyalarını araçlara yükleyerek yakınlarının evlerine taşıdı.

BELEDİYE TEMİZLİK YAPIYOR
Öte yandan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, patlamanını olduğu yerde temizlik yapıyor.

VATANDAŞLARDAN PKK'YA TEPKİ
Patlamada ev ve iş yerleri zarar gören vatandaşlar, terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi. Esnaf Ayetullah Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işçisinin kendisini telefonla aradığını ve patlamadan dolayı dükkanın zarar gördüğünü söylediğini belirtti. İş yerine geldiğinde vahim bir görüntü ile karşılaştığını dile getiren Tekin, "Korkunç bir manzaraydı, herkes şoktaydı. Ben de yaralılara yardımcı olmaya çalıştım. Bir kadını molozların arasından çıkardık." dedi.

"KÜRT OĞLU KÜRT'ÜM"
PKK'lı teröristlerin sürekli sivilleri hedef aldığına işaret eden Tekin, şöyle konuştu: "Allah'ın, peygamberlerin, meleklerin, bu mazlum ve mustazaf halkın laneti üzerlerine olsun. Ben, doğma büyüme Diyarbakır'lıyım, Kürt oğlu Kürt'üm ve Müslüman'ım. Patlamadan önce de sürekli biz mağdur oluyorduk bugün de aynı şey geldi başımıza. Sadece biz Kürtler zarar görüyoruz."

Şeyhmus Emsen ise sabah saatlerinde kardeşlerini okula bıraktıktan sonra iş yerine geldiğini ifade etti. İş yerindeki eşyaları dışarı çıkarmaya çalıştığı esnada patlamanın olduğunu aktaran Emsen, şunları söyledi: "Bunlar sadece halka zarar veriyor. Yeter artık, milletin canına yetti. İnsanlar perişan oldu. Bugün Cuma sabah ne güzel herkes besmele ile iş yerini açıyor. Bunlar yanlıştır ki zaten kaybetmişler, böyle yaparak daha fazla kaybederler."

Gani İz de patlamada dükkanındaki eşyaların zarar gördüğünü dile getirdi. İş yerindeki eşyaların kullanılamaz hale geldiğini anlatan İz, "Buradaki tüm vatandaşlar mağdur oldu. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz." dedi.

PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu bazı yakınlarının Sur'daki evlerinin yıkıldığına işaret eden Kenan Gülcanoğlu, bugünkü saldırıdan dolayı tekrar mağdur olduklarını vurguladı.

BU MİLLETİN NE GÜNAHI VAR
İş yerinin de tahrip olduğunu bildiren Gülcanoğlu, PKK'lı teröristlerin esnafın iş yerlerinin kepenklerini kapatmaya zorladığı dönemlerde mağdur olduklarını anımsattı. Gülcanoğlu, "Bu milletin ne günahı var? Zaten millet Sur'dan kaçıp buraya geldi, şimdi de burası yıkıldı. Bunun bedelini kim ödeyecek? Yazık değil mi bu insanlara? Bunun sonu ne olacak?" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...