Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aksaray Üniversitesi eski rektörü tutuklandı

Düzenleyen:
Aksaray Üniversitesi eski rektörü tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

Aksaray merkezli 8 ilde FETÖ yönelik operasyon kapsamında eski Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar tutuklandı.

Aksaray merkezli 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 9 zanlıdan, eski Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar ile danışmanlığını yapan Doç. Dr. Mustafa Atasoy tutuklandı.

10 ŞÜPHELİ ARANIYOR
Darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında Aksaray merkezli 8 ilde  düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9 şüphelinin daha emniyetteki işlemleri  tamamlandı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan eski ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa  Acar ve danışmanlığını yapan Doç. Dr. Mustafa Atasoy tutuklandı, 7 şüpheli ise  denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakıldı.    Daha önce aralıklarla adliyeye sevk edilen 21 şüpheliden 11'inin  tutuklandığı, 10'unun ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi. Adreslerinde bulunamayan 10 şüphelinin yakalanması için çalışmalar  sürüyor.

REKTÖR: PARALEL YAPIYA YÖNELİK BAŞLATILAN MÜCADELEYİ DESTEKLİYORUZ
Demokrasilerde devleti yönetmek isteyenlerin yetkiyi alacağı mercinin halk olduğunu ifade eden ve Paralel Yapılanmaya ilişkin soruları yanıtlayan Prof. Dr. Mustafa Acar,  halktan yetki almanın yolunun siyasete girmekle mümkün olacağını ifade ederek, “Devlet yönetmeye talip olan varsa partisini kurar, programını yazar, halkın karşısına çıkar ve oyunu ister. Halk teveccüh gösterir ve sizi iktidara getirirse programınızı uygularsınız; buna da hiç kimse bir şey diyemez. Ama “Ben halkın karşısına çıkmayayım, siyasi risk almayayım, davul başkasının sırtında olsun, ben Emniyet ve Yargı bürokrasisi üzerinden devleti kontrol edeyim” derseniz bu ahlaki olmaz, meşru olmaz, legal olmaz, yasal olmaz. Bu manada paralel örgütlenme yanlış yaptı. 17 ve 25 Aralık süreçleri ciddi bir kırılmadır ve bu süreçle birlikte biz de bu yapılanmayla aramıza mesafe koyduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın bu yapılanmayla ilgili mücadelesini destekliyoruz" demişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...