Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gözaltına alınan ve tutuklanan HDP'lileri sevindirecek tek haber!

Düzenleyen:
Gözaltına alınan ve tutuklanan HDP'lileri sevindirecek tek haber!

GÜNDEM Haberleri

Gözaltına alınan ve tutuklanan HDP'li milletvekilleri özlük haklarını kullanabilecek ve maaşlarını alabilecekler.

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan aralarında HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın da bulunduğu HDP'li milletvekilleri, özlük haklarını kullanmaya devam edecek.

MAAŞ ALACAKLAR

HDP'li milletvekillerinin gözaltına alınmalarının ardından vatandaşlar arasında en çok merak edilen konu, gözaltına alınan milletvekillerinin maaşlarını alıp almayacakları oldu. Terör soruşturması kapsamında şüpheli olarak gözaltına alınan HDP'li milletvekilleri özlük haklarını kullanabilecek ve maaşlarını alabilecekler. Dava açıldığında sanık olacak olan milletvekillerinin haklarında mahkumiyet kararı verilmesi ve tüm yasal sürecin sona ermesinden sonra mahkumiyet kararının Meclis Genel Kurulunda okunmasının ardından milletvekillikleri düşecek.

TBMM İÇTÜZÜĞÜ NE DİYOR

Milletvekilliğinin düşmesine ilişkin TBMM İçtüzüğü'nde "Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğine seçilmeye engel bir suçtan dolayı kesin hüküm giyen veya kısıtlanan milletvekili hakkındaki kesinleşmiş mahkeme kararının Genel Kurulun bilgisine sunulmasıyla üyelik sıfatı sona erer" ifadeleri yer alıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...