Diyarbakır'daki patlamada şehit düşenlerin isimleri belli olmaya başladı

Düzenleyen:
Diyarbakır'daki patlamada şehit düşenlerin isimleri belli olmaya başladı

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen 9 kişiden 2 polis ile 1 emniyet çalışanının ismi belli oldu.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda 2'si polis 8 kişi şehit oldu. Yaralılardan birinin hastanede hayatını kaybetmesiyle şehit sayısı 9'a yükseldi.

İSİMLERİ BELLİ OLMAYA BAŞLADI

Şehit olan polislerin Semih Turgut ile İsmail Mavitaş, şehit emniyet çalışanının ise Hanifi Boğa olduğu belirlendi.

3 ŞEHİT İÇİN UĞURLAMA TÖRENİ

Merkez Bağlar ilçesinde bulunan Emniyet Müdürlüğü ek binasına sabah saatlerinde bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında 2 polis, 1 emniyet çalışanı ve 5 vatandaş şehit olmuş, 100'ün üzerinde kişi de yaralanmıştı.
Diyarbakır'daki patlamada şehit düşenlerin isimleri belli olmaya başladı
Şehit polisler Semih Turgut ve İsmail Mavitaş ile emniyet çalışanı Hanifi Boğa için uğurlama töreni düzenlendi. Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene, Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti milletvekili Ebubekir Bal, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, askeri erkan, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve şehitlerin yakınları katıldı.

ŞEHİT POLİSİN BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen polis memuru İsmail Mavitaş'ın Kayseri'deki baba ocağına ateş düştü. Şehit polisin Yahyalı ilçesi Yerköy Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haberi, Yahyalı Kaymakamı İbrahim Gültekin, Belediye Başkanı Esat Öztürk, İlçe Müftüsü Fahri Çam ve yetkililer verdi.

Şehidin babaevinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.Mavitaş'ın (34), 5 yıllık polis olduğu, 4 ay önce Konya'dan Diyarbakır'a tayininin çıktığı belirtildi.

Şehit Mavitaş'ın eşinin 3 aylık hamile olduğu öğrenildi.

NEVŞEHİR'E ŞEHİT ATEŞİ

Diyarbakır Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir bölgede bombalı araçla yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Semih Turgut'un (29) acı haberi Nevşehir'deki babaocağına ulaştı.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Emniyet Müdür Vekili Bülent Kalın şehidin ailesine acı haberi verdi. Oğulunun şehadet haberini öğrenen Baba Kemal Turgut ve anne Elmas Turgut gözyaşlarına boğuldu. Şehit polis Semih Turgut'un yaklaşık 5 yıldır Diyarbakır'da görev yaptığı ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi. Şehidin cenazesinin bugün akşam saatlerinde Nevşehir'e getirileceği belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...