PKK'nın sözde Erzurum sorumlusu öldürüldü!

Düzenleyen:
PKK'nın sözde Erzurum sorumlusu öldürüldü!

GÜNDEM Haberleri

Tunceli'de PKK'ya yönelik operasyonda öldürülen 15 terörist arasında PKK'nın sözde Erzurum Eyalet Sorumlusu İsa Ferhat kod adlı İsa Teres'in de olduğu ortaya çıktı. Teres en çok aranan teröristler listesinin mavi kategorisinde başına 1 milyon 500 bin ödül konularak aranıyordu.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde düzenlenen 2 ayrı hava harekatında 15 teröristin etkisiz hale getirilmesinin ardından teröristlere yönelik operasyonun sürdüğü bildirildi.

BİR GRUP TERÖRİST TESPİT EDİLDİ

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, dün Pülümür İlçesi Kızılmescit Vadisi Çatan Mahallesi ile Uzundere Mahallesi arasında kalan bölgede güvenlik güçlerinin İnsansız Hava Aracı (İHA) ile icra ettikleri keşif ve gözetleme faaliyeti esnasında bir grup teröristin tespit edildiği belirtildi.

YOĞUN ATEŞ ALTINA ALINDI

Söz konusu terörist grubun etkisiz hale getirilmesi için aynı gün saat 16.30 sıralarında hava harekatı icra edildiği anlatılan açıklamada, 2 adet F-16 savaş uçağı ile terörist grubun tahmini kaçış güzergahlarının bombalanarak bölgenin yoğun ateş altına alındığı kaydedildi.

Açıklamada, aynı bölgede güvenlik güçlerince devam ettirilen operasyonda kalabalık bir başka terörist grubun belirlendiği anlatılarak, şu bilgiler aktarıldı.

15 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

"Bahse konu bölgede saat 20.00 sıralarında güvenlik güçlerimizce devam eden operasyonlar kapsamında İHA'ların keşif/gözetleme faaliyeti esnasında kalabalık bir terörist grubu daha tespit edilmiştir. Terörist grubu etkisiz hale getirmek için ikinci kez hava harekatı düzenlenmiş, bölge F-16 uçaklarla bombalanarak, Kobra helikopterler ile yoğun ateş altına alınmıştır. Bölgede devam eden operasyonlarda 15 kişilik terörist grubun etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla bölgede operasyona devam edilmektedir.

PKK'NIN SÖZDE 'ERZURUM SORUMLUSU' ÖLDÜRÜLDÜ

İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı'nca Tunceli'nin Pülümür İlçesi Kızılmescit Bölgesi'nde dün İnsansız Hava Aracı (İHA) tarafından tespit edilen teröristlere yönelik hava harekatı sırasında öldürülen 15 teröristten birinin, PKK'nın sözde Erzurum Eyalet Sorumlusu ve terörden arananlar mavi listesinde de yer alan İsa Ferhat kod adlı İsa Teres olduğunun tespit edildiği açıklandı. İçişleri Bakanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Iğdır Aralık nüfusuna kayıtlı İsa Teres'in 43 yaşında olduğu ve 1993 yılında örgüte katıldığı belirtildi. Öte yandan Tunceli kırsalında gerçekleştirilen operasyonların devam ettiği kaydedildi.

MAVİ KATEGORİDE ARANIYORDU, BAŞINA ÖDÜL KONULMUŞTU

Teres en çok aranan teröristler listesinin mavi kategorisinde başına 1 milyon 500 bin ödül konularak aranıyordu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...