Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Numan Kurtulmuş: Uyarılarımıza rağmen kulak asmadılar

Düzenleyen:
Numan Kurtulmuş: Uyarılarımıza rağmen kulak asmadılar

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş HDP'lilerin tutuklanmasıyla ilgili, "'Terör örgütünün gölgesinde siyaset yapılmaz' diye uyarılarımıza rağmen bu uyarılarımıza, bunların bir çoğu kulak asmadı." dedi.

Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, "'Terör örgütünün gölgesinde siyaset yapılmaz' diye uyarılarımıza rağmen bu uyarılarımıza, bunların bir çoğu kulak asmadı. ve maalesef kendileri parlamentoda, ya da belediyelerde halkın oyuyla seçilmiş olmalarına rağmen, terör örgütünün gölgesinden bir türlü kurtulamadılar, çıkamadılar."

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Maltepe Sahili'nde düzenlenen "Ordu Günleri" etkinliğine katıldı.

"BELA BİR DEĞİL Kİ BİN BELA İLE UĞRAŞIYORUZ"

Kurtulmuş burada bir konuşma yaparak, "Bela bir değil ki, bin bir bela ile uğraşıyoruz. Diğer taraftan PKK denen bela ile uğraşıyoruz. İşte daha bu sabah Diyarbakır'da hain saldırıda 9 kardeşimiz şehit oldu. Geçen sene Temmuz ayından bu yaşanan; hem de çok sayıda oy aldıkları vatandaşlarımızın, kendilerine vermiş oldukları bu desteği hiçe sayarak, yüzde 70-80 oyu hiçe sayarak hendekler kazdılar, çukurlar kazdılar, çukurların içerisine bombaları koydular. Oluşturdukları el yapımı bombalarla, bomba düzenekleriyle şehirleri paramparça ettiler, harabeye çevirdiler. Bir senedir bunlarla yoğun bir mücadele ediliyor. Allah'a çok şükür tek tek harap ettikleri şehirlerden terör örgütlerinin hepsini, PKK'yı dışarıya çıkarıyor, PKK'ya diz çöktürüyor ve PKK'yı Türkiye için tehdit olmaktan çıkarıyoruz" dedi.

"KENDİ OY VERENLERİ BUNLARI DESTEKSİZ BIRAKTI"

Kurtulmuş, "Ayrıca, siyasi alanda PKK'nın gölgesinde bulunan siyasi partiye sürekli, 'bakın milletin oyunu aldınız, 5-6 milyon oy almış bir siyasi parti Türkiye demokrasisi için bir imkandır. Bu imkanı doğru kullanın, size oy veren vatandaşların hakkını hukukunu korumak için mücadele edin' diye çağrıda bulunduk. Ama maalesef ısrarla bu çağrılarımıza rağmen 'terör örgütünün gölgesinde siyaset yapılmaz' diye uyarılarımıza rağmen, bu uyarılarımıza bunların bir çoğu kulak asmadı. ve maalesef kendileri parlamentoda ya da belediyelerde halkın oyuyla seçilmiş olmalarına rağmen terör örgütünün gölgesinden bir türlü kurtulamadılar, çıkamadılar. Şimdi adama sormazlar mı, 'daha ne istiyorsun, bu millet sana oy vermiş, şehirlerini abat et diye, şehirlerini güzelleştir diye, bana hizmet getir, yollarımı yap, çevremi güzelleştir, şehirlerdeki imkanlarımı artır' diye sana oy vermiş, belediye başkanı olarak seçmiş göndermiş… Allah aşkına sizin vazifeniz, kamyonlarınızla, iş makinelerinizle terör örgütüne yardım edip o çukurları kazmak, bombaları taşımak mıdır?

"KİMSE BUNLARA KULAK ASMIYOR"

Şimdi vatandaşlar soruyor, bu partiye, belediye başkanlarına, bu milletvekillerine oy vermiş olan Kürt kardeşlerimiz soruyor, onun için bakıyorsunuz 'sokağa çıkın, gösteri' çağrıları yapılıyor. Kimse bunlara kulak asmıyor. Önce kendilerine oy veren seçmenin hakkını, hukukunu koruyamadılar. Millet şimdi, kendi oy verenleri bunları desteksiz bıraktı, onları yalnız bıraktı. Bu alandaki mücadelemizde devam edecektir. Hiç endişeniz olmasın" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...