Fransa şu ana kadar "bin 987" mülteci kabul etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Fransa şu ana kadar "bin 987" mülteci kabul etti

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve, AB’nin öngördüğü kota çerçevesinde bin 987 mültecinin kabul edildiğini bildirdi.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, ülkesinin, Avrupa Birliği'nin öngördüğü kota ile sığınmacıların üye ülkelere dağıtım programı çerçevesinde şu ana kadar bin 987 mülteci aldığını belirtti.

Paris'te sığınmacılar konusunda düzenlenen bir konferansta konuşan Cazeneuve, "AB'nin üye ülkelere sığınmacıları dağıtım mekanizması çerçevesinde şu ana kadar bin 987 mülteciyi kabul ettik." dedi.

Bu sayısının kasım ayı sonuna kadar 2 bin 700'e ulaşacağını belirten Cazeneuve, Fransa'nın, bu konuda AB içinde hükümlülüklerini en fazla yerine getiren ülkelerin başında geldiğini ileri sürdü.

Sığınmacıların kabulü konusunda bütün yükü Yunanistan ve İtalya'nın çekemeyeceğine işaret eden Cazeneuve, "Bu hepimizi ilgilendiren bir konu." dedi.

Fransız bakan, ülkesinin AB’de sığınmacıların üye ülkelere dağıtımı mekanizması çerçevesinde 3 bin 800 sığınmacıyı kabul etme taahhüdünde bulunduğunu hatırlattı.

AB'nin kota ile sığınmacıları üye ülkelere dağıtımı dışında da yine ülkesinin kendi imkanları ile ülkeye ayak basanlar için önemli imkanlar sağladığını ifade eden Cazeneuve, 2015 ve 2017 yılları arasında 15 bin 630 yeni sığınmacı için göçmen ağırlama merkezlerinde gerekli düzenlemenin yapılacağı taahhüdünde bulundu.

Cumhurbaşkanı Francois Hollande'ın görev süresinin gelecek yıl biteceğine işaret eden Cazeneuve, beş yıllık süre içinde iktidarın, yaklaşık 40 bin sığınmacının konaklayabilmesi için daha göçmen merkezlerinin kapasitesini artırmış olacağını kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...