Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Anadolu Efes uzatmalarda yendi

Düzenleyen:
Anadolu Efes uzatmalarda yendi

SPOR Haberleri

Basketbolda, THY Avrupa Ligi'nin 5. haftasında Anadolu Efes, normal süresi 70-70 berabere biten maçta Yunanistan'ın Panathinaikos Superfoods takımını iki uzatma bölümü sonunda 91-83 mağlup etti.

Basketbolda, THY Avrupa Ligi'nin 5. haftasında Anadolu Efes, normal süresi 70-70 berabere biten maçta Yunanistan'ın Panathinaikos Superfoods takımını iki uzatma bölümü sonunda 91-83 mağlup etti.

Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelenin 5. dakikası, 13-9 konuk ekibin üstünlüğüyle geride kaldı. Cotton, Omic ve Heurtel ile skor üreten Anadolu Efes, 7. dakikada 16-15 öne geçti. Kalan 3 dakikalık bölümde basket bulamayan lacivert-beyazlı ekip, Calathes ve Borchoridis'in basketlerine engel olamayınca ilk çeyreği 20-16 geride kapattı.

İkinci çeyreğin başında Nichols ile serbest atış çizgisinden, Bourousis, Pappas ve Potsis ile 3 sayı çizgisinin gerisinden isabetli atışlar bulan Panathinaikos Superfoods, 15. dakikada farkı çift haneye taşıdı: 22-32. Heurtel ve Honeycutt'ın basketleriyle 8-0'lık seri yakalayan Anadolu Efes, 17. dakika içinde farkı 2'ye (30-32) indirdi. Pappas, Rivers ve Feldeine'nin basketleriyle farkı yeniden açan Yunanistan temsilcisi, devre arasına 42-34 önde girdi.

Mücadelenin ikinci yarısına Brown ve Honeycutt'ın 7-0'lık serisiyle başlayan Anadolu Efes, 22. dakikada 42-42 beraberliği yakaladı. Yaptığı iyi savunmayla rakibine 4,5 dakika boyunca sayı şansı vermeyen ev sahibi takım, Brown ve Dunston'un basketleriyle 25. dakikada 4 sayı farkla öne geçti: 46-42. Gist ve Pappas'ın basketleriyle yeniden hareketlenen Panathinaikos Superfoods, aynı dakika içinde 46-46'da skoru eşitledi. Karşılıklı basketlerle devam eden üçüncü periyot, 53-53 eşitlikle tamamlandı.

Son periyoda Thomas ve Cedi Osman'ın 3 sayılık basketleriyle başlayan Anadolu Efes'e Calathes, Bourousis ve Nichols'un basketleriyle karşılık veren Atina temsilcisi, 33. dakikada 60-59 üstünlük kurdu. Ev sahibi Anadolu Efes, Honeycutt, Dunston ve Granger'in bulduğu isabetli atışlarla 39. dakikada 68-65 öne geçti. Son bölümde skor 68-68 ve 70-70'de iki kez eşitlenirken, bitime 18 saniye kala konuk ekip, 2 saniye kala da Anadolu Efes birer hücumda yararlanamayınca, mücadelenin normal süresi 70-70 beraberlikle sonuçlandı.

Karşılaşma iki kere uzadı

Karşılıklı basketlerle geçilen ilk uzatma bölümünde son 4 saniyeye 77-75 önde giren Anadolu Efes, Rivers'ın son saniyedeki basketine engel olamadı. Mücadelenin ilk uzatma bölümü 77-77 eşitlikle tamamlanırken, karşılaşma ikinci kez uzadı.

İkinci uzatma bölümünde Brown, Honeycutt, Cotton ve Heurtel ile basketler bulan lacivert-beyazlı ekip, mücadeleyi 91-83 kazandı.

Anadolu Efes'te 17 sayı üreten Heurtel, maçın en skorer oyuncusu oldu. Lacivert-beyazlı ekipte, Honeycutt 15 sayı, 13 ribaunt, Dunston 12 sayı 11 ribaunt, Brown 11 sayı 11 ribauntla "double-double" yaptı ve galibiyette önemli rol aldı. Süre alan bütün oyuncuların skora katkı verdiği Panathinaikos Superfoods'ta ise Rivers 15 sayıyla takımının en skoreri oldu.

Bu skorla Anadolu Efes, 5. hafta sonunda 2. galibiyetini alırken, Panathinakos Superfoods, 2. kez mağlup oldu. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...