Bakan Avcı ve Şahin, Gaziantep'te ortaokul açılışına katıldı

/ Kaynak: İHA
Bakan Avcı ve Şahin, Gaziantep'te ortaokul açılışına katıldı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediyesi Adil Teymur İmam Hatip Ortaokulu'nun açılışına katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediyesi Adil Teymur İmam Hatip Ortaokulu'nun açılışına katıldı. nbsp;Şahinbey Belediyesi tarafından 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan Adil Teymur İmam Hatip Ortaokulu'nun açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, Nejat Koçer, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, İl Milli Eğitim Müdürü Ekren Serin, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Osman Toprak, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Hasan Coşkun, Belediye Meclis üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan Bakan Avcı, Şahinbey Belediyesi'nin yaptırmış olduğu bu okul ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a vefasını ortaya koyduğunu belirterek, "Öncelikle bu okulumuzun Gaziantep'imize hayırlı olmasını diliyorum. Şahinbey Belediyesi'ne gösterdiği bu vefa nedeniyle ayrıca teşekkür ediyorum. Bu vefa aynı zamanda Sayın Başbakanımızın öğretmenine olan vefası. Rahmetli öğretmeni adına açılan bu okulun bütün öğretmenlerimiz için ne kadar büyük bir anlam taşıdığını çok iyi biliyoruz. O nedenle Sayın Başbakanımıza ve onun talimatları doğrultusunda bu durumu somutlaştıran Şahinbey Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Bu okulun mezunlarını da inşallah memlekete, millete hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, Şahinbey ilçesinin hızlı bir şekilde geliştiğini ve son 4 yılda ilçe nüfusunun 96 bin 700 kişilik nüfus artışı ile 783 bin kişiye ulaştığını ifade ederek, "Eğitime olan katkımız her alanda devam ediyor. Adil Teymur İmam Hatip Ortaokulumuzun yanı sıra hemen 500 metre çaprazında bulunan bir okul daha yaptırıyoruz. Bu okulumuzu da 2 ay sonra hizmete açmış olacağız. 8 bin metrekare alana sahip 32 derslikten oluşan, 3 labarotuar, çok amaçlı salonu ve 5 katlı olan okulumuzun yapım etabında Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan imam hatip olması konusunda bir istekte bulunmuştu. Bizde bu isteğini 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak öğrencilerimizin hizmetine sunduk. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze 19 tane arsa tahsis ettik ve 23 okul yeri devri yaptık. Şahinbey Belediyesi olarak 40 ayrı alanda eğitime katkı sağlıyoruz. Daha önce 3 okul yaptıracağımızın sözünü vermiştik ve bu okullarımızı hızlı bir şekilde tamamlıyoruz. Şimdiye kadar 46 okulumuza 46 bin metrekare kilit taşı, 10 okulumuza ise 41 bin 500 metrekare asfalt yaptık. Okul bahçelerimize halı sahaları, basketbol sahaları, oyun alanları yaparak öğrencilerimizin boş vakitlerini geçirebilecekleri sosyal alanları genişlettik. Okullarımız için yoğun bir çalışma yapıyoruz" dedi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...