Yüzde Yüz Gündem'de hararetli HDP tartışması

Düzenleyen:
Yüzde Yüz Gündem'de hararetli HDP tartışması

GÜNDEM Haberleri

TGRT Haber'de yayınlanan Yüzde Yüz Gündem programında tutuklanan HDP'li vekiller hakkında çarpıcı açıklamalar yapıldı.

Moderatörlüğünü Sami Dadağlıoğlu'nun yaptığı Yüzde Yüz Gündem programında gündeme bir anda düşen ve tüm Türkiye'nin konuştuğu HDP'li vekillerin tutuklanması tartışıldı. Programa katılan MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Medya ve İletişimden Sorumlu Baş Danışmanı Metin Özkan yaptığı açıklamada şunları söyledi; Arkadaşlar Kürt demek PKK demek değildir, birileri Kürt sorununu konuşurken hemen PKK felan diyorlar, kurban olurum ben öyle Kürtler tanıyorum ki bayrağı, ezanı için canını verirler. İnsanlar gittiğiniz zaman oraya, Çözüm Süreci'nde insanlar akil insanları dinliyordu. PKK okul yakıyor, PKK küçücük çocukları terörist gibi yüzlerine poşu sarıp alanlara salıyor. PKK, camiyi yakıyor. Kur'an-ı Kerim'i yerlere atıyorlar.

SİZ KİMİ NEREDEN KOVUYORSUNUZ?

Tüm bunlar olurken, HDP milletvekili çıkıp 'Bu ülkeden defolup gideceksiniz' diyor. Siz kimi nereden kovuyorsunuz? Kürt kardeşlerimizin, Laz kardeşlerimizin bir sorunu varsa tabii ki tartışalım. Bizi hiç kimse yıkamaz ama millet olarak biz 'Sen alevisin, sen sunnisin, sen çerkezsin' dersen olmaz. Biz büyük Türk milletiyiz, ezanımız, dinimiz, bayrağımız bir, toprağımız bir ama sizin adınıza birisi kalkıp toprağınızı bölmeye kalkarsa birileri kalkıp bunu sorar' dedi.

YENİ NESİL SAVAŞLAR YAPILIYOR

Özkan'ın ardından Uluslararası Güvenlik Ve Strateji Uzmanı Hüseyin Beyazıt araya girerek şunları kaydetti, '3. dünya savaşının minyatürü dibimizde oluyor. 4. nesil muhabereye Çin'in nasıl baktığına bakın. Herkes konu mankeni, bir bakın bakalım neler oluyor? Musul-Kerkük'te Amerikan emperyalizmi altında savaşlar yapılıyor' dedi.

CAN'IN SÖZLERİNİ BAYAZIT KESTİ

Bayazıt'n ardından araya hararetli bir şekilde giren HDP'li Celalettin Can şunları söyledi, 'Her kesimin her toplumda hakları vardır. Alevilerin kendi hakları, Kürtlerin Kürt hakları vardır' derken Bayazıt araya girerek 'Burası Türkiye, hepimiz Türk milletiyiz' dedi.

CELALETTİN CAN'DAN HÜKÜMETE ELEŞTİRİ

Daha sonra devam eden HDP'li Celalettin Can, 'Bir ulus varsa, bir inanç varsa ve bunu kabul ediyorsak insanların hakları vardır, herkes birbirini bir yere çekerse bölünürüz. Türkiye'de olmayan şey demokrasidir. Ben şunu söylüyorum, milletin iradesine bu hükümet saygısız davrandı. Tutuksuz da yargılayabilirlerdi, tutukladılar bu insanları. Bal gibi bu faşiszimdir, HDP bu ülkenin partisidir' dedi.

'DEVLET KULAĞINDAN TUTAR VE GÖTÜRÜR'

Metin Özkan bu sözlerin ardından, 'Halk seni teröristleri savun diye mi seçti, Türkiye partisi olacağız, Türkiye'nin birliği bütünlüğü derken terörü savundular. Türkiye Cumhuriyeti devletinin yasası ve kuralları herkes için geçerlidir, Devlet Bahçeli'nin makhemeye savunmay gittiği yerde Selahattin Demirtaş gitmiyorsa, devlet onu kulağından tutar ve götürür' dedi.

HDP SİYASETÇİLERİ ÖLDÜRÜP SEÇİLMİŞLERE SAYGI DUYMUYOR

Programa TGRT Haber Ankara stüdyosundan bağlanan Savcı Sayan ise; Öncelikle seçilmişlere saygı göstermek lazım dedi Celalettin bey ama bana göre HDP bu konuda en az saygı gösteren isimdir. HDP, Cumhurbaşkanı yüzde 50 gibi bir rakamla seçilmişken 'Meşru Cumhurbaşkanlığı değil' dedi. Ben bir Kürt olarak bölgeyi biliyorum, Celalettin beyden daha çok yaşadım bölgede. Kürtlerin neler çektiğini net bilen, yaşayan bir Kürdüm. HDP görevini yapamadı, 1 Kasım seçimlerinde 30'a yakın milletvekili azaldı. Devletin üniformasıyla şiddet uygulayan insanlardan da nefret ediyor, PKK baskısından da nefret ediyor. HDP ilk önce PKK'nın öldürdüğü AK Parti'li başkanlar var, HDP bunları neden kınamıyor? Siyasetçileri öldüren HDP seçilmişlere saygı duymuyor. HDP'nin söylemlerine baktığımızda barışçıl bir çizgide olduğunu söyleyemeyiz.

Diyarbakır'da bombalar patlıyorsa ve HDP'nin bunu şiddetli şekilde kınamadığı da görülüyorsa bu siyaset değildir. HDP'ye yapılan bir operasyon değildir bu, böyle olsa bugün Celalettin beyin de gözaltında olması gerekiyordu ki, biz bunu istemeyiz. Herkes demokratik ortamda tartışabilirler. Benim oturduğum bölgede Türkler de var, onlarda eziliyorlar. Bu operasyon sadece HDP ve Kürtlere yapılmadı' dedi.

BAYAZIT'DAN YENİ NESİL SAVAŞ UYARISI

Savcı Sayan'ın ardından Hüseyin Bayazıt tekrar araya girdi ve şunları söyledi; FETÖ'cülere de ben TGRT Haber'den seslendim, gidin savaşlara bir bakın. Taşeron tabanlı muhabere nedir? Siberi vardır, Sivil toplum örgütleri vardır, hukuk muhaberesi vardır. Harbin yüzü, karakteri değişti. Eğer bunları anlamazsak, konu mankeni oluruz. Anti emperyalistsen eğer Amerika'nın buyunduruğu altına giren YPG'nin yanına yaklaşmam ben' diyerek sözlerini sonlandırdı. Semih Bişkin / TGRT Haber

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...