Film senaryosu vatandaşı evsiz bıraktı

Film senaryosu vatandaşı evsiz bıraktı

YAŞAM Haberleri

Konya'da çekimleri devam eden bir dizinin patlama sahnesi gerçek olunca bir ev zarar gördü, bir ev de tamamen yandı. Ev sahibi kalp krizi geçirdi

Konya'da çekimleri devam eden bir dizinin patlama sahnesi gerçek olunca bir ev zarar gördü, bir ev de tamamen yandı. Evini dizi ekibine kiraya veren şahıs kalp krizi geçirirken, bir itfaiye eri de müdahale sırasında yaralandı.
Olay, akşam saatlerinde merkez Selçuklu ilçesi Hocacihan Saray Mahallesi Saray Caddesi'ndeki bir evde meydana geldi. İddiaya göre, ulusal bir kanalda yayınlanan bir dizinin Konya'daki çekimleri için Abdullah Karabakla evini kiraladı. Dizi ekibi boş olan eve bakım yaptıktan sonra patlama sahnesi için hazırlık yaptı. Sahnenin çekimi başladıktan sonra patlamayı gerçekleştiren dizi ekibi, beklediklerinden daha fazla bir etkiyle karşılaştı. Patlamayla birlikte evde yangın çıkarken, yan tarafta içinde çocukların da bulunduğu bir evin camları da kırıldı. Ölen ve yaralananın olmadığı patlama sonrası dizi ekibi kameraları ve diğer cihazlarını yangından zarar görmemesi için dışarı çıkartırken, itfaiye ekiplerine de haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangının söndürüldüğü ev suya dayanamayarak yıkıldı. Müdahale sırasında itfaiye eri Ramazan Yıldırım (37), gözüne gelen tazyikli su nedeniyle yaralandı. Evinin tamamen yıkıldığını gören Abdullah Karabakla ise kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan Karabakla tedavi altına alındı.
Camları kırılan evinin bahçesinde basın mensuplarına patlamanın verdiği zararı gösteren İbrahim Benzer, "Evde çocuklarım vardı, patlamayla korkmuşlar. Hala kendilerine gelemediler. Evin camları kırılmış. Çok şükür başka bir şey olmamış" diye konuştu.
Çevrede oturan vatandaşlar ise, "Bize dizi çekimi var dediler, sonra güçlü bir patlama oldu. Patlamanın dozajını ayarlayamadılar ve yangın çıktı. İtfaiye müdahale ederek söndürdü. Çok şükür ölen ve yaralanan olmadı. Sadece ev sahibi kalp krizi geçirmiş" dediler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...